NieuwsWieringermeer

Veel Middenmeerders genieten van het wandelpad rondom Middenmeer

MIDDENMEER – Het is alweer 1 jaar geleden dat het wandelpad werd aangelegd. Wandelaars kunnen sindsdien veilig hun rondje Middenmeer lopen. Een mijlpaal, behaald na 4 jaar lobbyen. Het `Joke van Leijdenpad´ is een feit. De naam werd bedacht door inwoners van Middenmeer. Heel eervol, als je bedenkt dat er zoveel mensen plezier aan beleven.

Er gebeuren kleine wondertjes langs het wandelpad. Allereerst werden er door kinderen tulpen- en narcissenbollen geplant. Het schepje dat zij hadden gebruikt bleef achter, zodat andere wandelaars het voorbeeld konden (en kunnen) volgen.

Op een dag lag er een “Happy Stone” bij het naambordje, daar word je nou blij van! Tijdens de jaarwisseling lag er weer één met een mooie wens erop voor het jaar 2021! Zo krijg je “happy” wandelaars. Ook wandelt er elke dag een man die al het kleine vuil meeneemt. En weer iemand anders veegt het pad aan waar dat nodig is. Geweldig, zulke betrokken wandelaars!

In september 2020 werd het 2e deel van het pad gerealiseerd, van de rotonde tot aan het Briekse bosje. Nu is de route compleet. Chapeau ondersteuners!

Vooral in het najaar merk je dat het verkeer moeite heeft met het passeren. In de bermen worden diepe geulen gereden, met modder op het pad als gevolg. Ter hoogte van het bushokje, nabij de rotonde, is geen parkeerplaats. Mensen parkeren hun auto’s op de Cultuurweg als zij op de bus moeten wachten, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Om de veiligheid te verbeteren, hoopt Middenmeer in Beweging dat onderstaande wensen in vervulling kunnen gaan:

  1. Grastegels leggen langs de zuidkant van de Cultuurweg, vanaf het viaduct tot aan het Briekse bosje;
  2. “Bultruggen” (witte keien) plaatsen aan de noordkant van de Cultuurweg, tussen de rijweg en het wandelpad;
  3. Passeerstroken van betonplaten maken op een aantal plekken aan de zuidkant van de Cultuurweg, ter hoogte van het viaduct tot aan het Briekse bosje en ter hoogte van het bushokje waar de passeerstrook als tijdelijke parkeerplaats gebruikt kan worden.

Het komt de veiligheid ten goede als dit gerealiseerd wordt. Diverse bedrijven hebben tot nu toe fantastische ondersteuning geboden. Het zou fijn zijn als de gemeente Hollands Kroon nu ook haar steentje bijdraagt.

Voor informatie: www.middenmeerinbeweging.nl

Laat meer zien
Back to top button