NieuwsWieringermeer

VIDEO: Brutale koperdiefstal bij café: ‘Voor vijfduizend euro gestolen’

WIERINGERWERF –  Schrik en woede bij café Bij de Buren in Wieringerwerf. Koperdieven hebben vrijwel alle kabels gestolen uit de opslag van het café. “Ik dacht eerst, iemand heeft een geintje geflikt.”

Martine Bil, de eigenaresse van het café, liep woensdagochtend naar buiten om een waterstofzuiger pakken. Daar merkte ze dat het snoer eraf was geknipt. “Ik moest lachen en dacht: Wat krijgen we nou?” Het lachen verging snel toen bleek dat van de overige stofzuigers ook de snoeren ontbraken. De ‘grap’ werd snel een harde en pijnlijke werkelijkheid.

Alle verlengsnoeren, speciale stroomkabels voor buitenfeesten en een haspel met vijftig meter elektriciteitskabel zijn allemaal gestolen. De schade is enorm. Martine is er ziek van: “Zij hebben voor vijftig euro buit, maar ik moet voor vijfduizend euro nieuwe spullen kopen. Gisteren had ik zoiets van: “Heb ik daarvoor met kerst zo hard gewerkt?””

De daders zijn waarschijnlijk in de nacht van dinsdag op woensdag via de poort achter het café naar binnen geklommen. “Daar komt dus ook een camera,” waarschuwt Martine. De politie is op zoek naar getuigen: die kunnen bellen via telefoonnummer 0900-8844.

Een bijdrage van onze mediapartner RTVNH

Laat meer zien
Back to top button