KorfbalNieuwsSportWieringermeer

Vido D1 blijft winnen

WIERINGERWERF – Op zaterdag 25 september moesten zowel de E1 en de D1 van Vido om 9.00 uur bij Apollo in Heerhugowaard spelen. De Vido D2 moesten ‘s middags in Alkmaar tegen Celeritas.De D1 had de vorige wedstrijd met dikke cijfers gewonnen en moest nu tegen Apollo welke ook alle wedstrijden had gewonnen. Al snel bleek dat Apollo de betere van de tegenstanders in de poule was, maar nu ook weer had Vido overwicht. In de eerste aanval wist Vido al te scoren; het was Joost Gouwenberg die met een fraaie doorloopbal het eerste doelpunt op het scorebord zetten. Vido creëerde meer kansen en kon de aanval makkelijker neerzetten dan Apollo wat ervoor zorgde dat Vido in het eerste kwart kon uitlopen naar een 3-0 voorsprong door doelpunten van Joost Gouwenberg. Het tweede kwart bouwde het tweede aanvalsvak de voorsprong uit naar een 8-0 met de rust. Doelpunten werden gemaakt door Julia van der Meer 2x en Tristan Struik welke 3x scoorde door middel van prachtige afstandsschoten. De tweede helft gaf hetzelfde beeld als in de eerste helft en Vido bouwde de voorsprong uit. Uiteindelijk werd de eindscore 12-1 voor Vido. In de tweede helft scoorden Maja Kobzdej 2x en Joost Gouwenberg en Tristan Struik allebei 1x.

De E1 had het beduidend lastiger tegen de ploeg uit Heerhugowaard. Zonder wisselspelers speelden de 4 uit Wieringerwerf de wedstrijd. Apollo was echt beter en wist de korf makkelijker te vinden, waardoor de rust in werd gegaan met een 6-0 voorsprong voor Apollo. In de tweede helft probeerde Vido goed bij te blijven, maar kon niet voorkomen dat Apollo uitliep. Het was Marliek Hoekenga die voor Vido wist te scoren; uiteindelijk werd het 10-1 voor Apollo. De strafworpen na de wedstrijd werd een gelijkspel; 1-1 Ruben Verbruggen maakte hier voor Vido het doelpunt. De D2 gingen ook met zijn viertjes richting de tegenpartij; Celeritas. Ook hier kon Vido niet de punten pakken en was Celeritas echt de betere van de 2. Ook dit keer was de tegenpartij een stukje groter en daar had Vido het erg lastig mee. Na het eindsignaal stond er 13-0 in het voordeel van Celeritas op het scorebord.

Volgende week staan er wederom 3 uitwedstrijden op het programma. De D1 tegen Groen Geel uit Wormer, de D2 tegen DTS uit Enkhuizen en de E1 tegen DSO uit Alkmaar. Komende week staat er op meerdere dagen tijdens de gymles van diverse basisscholen in Wieringerwerf een korfbalclinic op het programma; Korfbalkids verzorgt deze clinic. Deze gymlessen zijn het startsein voor de vriendjes en vriendinnetjes maand in oktober. Wij hopen op deze manier de onder- en de middenbouw kennis te kunnen laten maken met de mooie korfbalsport.