KorfbalNieuwsSportWieringermeer

Vido wint met ruime cijfers bij ZKC

WIERINGERWERF – Zaterdag 25 januari om 11.00 klonk het beginsignaal van de wedstrijd ZKC tegen Vido in Zaandam. Het complete team was eerder de ochtend afgereisd richting sporthal De Tref. ZKC nam de bal uit en probeerde in hun eerste en best lange aanval de korf te vinden. De Vido’ers waren alert en hielden de  verdediging goed dicht. Na de onderschepping was het vrij snel Joost Gouwenberg die met een ver afstandsschot wist te scoren. Vido creëerde meer kansen en wist de bal sneller van de verdediging naar de aanval te brengen. Er ontstonden kansen en al snel bleek dat Vido een maatje te groot was voor de ploeg uit de Zaanstreek. Met rust stond het al 9-0 door doelpunten van Joost Gouwenberg (5x), Julia van der Meer (2x) en Floor Schellevis (2x).

Na rust ging Vido goed door en werden er goede aanvallen neergezet. De posities onder de korf werden goed ingenomen waardoor er een aangeef en een afvang onder de korf stonden. Door de bal ook goed af te vangen onder de korf konden er meerdere malen in 1 aanval op de korf geschoten worden en dit resulteerde in nog meer doelpunten. Uiteindelijk werd het 17-2 voor Vido. De doelpunten in de tweede helft werden gemaakt door Joost Gouwenberg (5x), Vicky Zhu (1x), Julia van der Meer (1x) en Emma Gouwenberg (1x).

Na de wedstrijd werd de strafworpenserie met 4-1 gewonnen; doelpunten werden hier gemaakt door Julia van der Meer, Tristan Struik, Emma Gouwenberg en Joost Gouwenberg. Volgende week zijn de geelblauwen een weekje vrij waarna op zaterdag 1 februari de belangrijke uitwedstrijd tegen de nummer 2 HBC op het programma staat. Vido staat op dit moment bovenaan in de competitie met 1 punt voor op HBC. Het belooft een spannende wedstrijd te worden.