Agrarisch nieuwsBedrijvennieuwsNieuwsWieringermeer

Voets verhuist naar Robbenplaat

WIERINGERWERF – Het bedrijf Voets zit al jaren aan de Industrieweg in Middenmeer. Maar daar gaat binnenkort verandering in komen. Jos en Simon Voets verruilen Middenmeer voor een plek op industrieterrein Robbenplaat in Wieringerwerf. Donderdag 5 augustus werd de koopovereenkomst getekend door de directeuren Jos en Simon Voets.

Met bijna 90 jaar ervaring is Voets een begrip in de wereld van landbouwmechanisatie in West-Nederland. Het bedrijf Voets bestaat al sinds 1932 en is opgericht in Hazerswoude, Zuid-Holland. Daarna is er nog een vestiging bijgekomen in Hoofddorp en in 1998 volgde een derde vestiging in Middenmeer. Dit pand voldoet niet meer aan de huidige eisen. Daarom verhuist het bedrijf naar de nieuwe zichtlocatie op Robbenplaat, in Wieringerwerf.

“We moesten nadenken over een nieuw bedrijfspand”, vertelt directeur Simon Voets. “We hebben ondertussen een goede en trouwe klantenkring opgebouwd in deze omgeving, dus we wilden nieuwbouw op de huidige locatie of op een nieuwe locatie in de Wieringermeer. Hier zijn we geworteld. We hebben voor deze locatie gekozen omdat we hier ook over meer ruimte kunnen beschikken”.

De koopovereenkomst is ondertussen getekend en de overdracht bij de notaris staat gepland op 1 oktober 2021. De bouwwerkzaamheden starten begin 2022 en vanaf 1 januari 2023 wil Voets operationeel zijn aan de Schelphorst.

Laat meer zien
Back to top button