NieuwsRegionaal nieuwsWieringermeer

Waarschuwing voor agressieve klusjesmannen in Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – De politie Hollands kroon wil u waarschuwen voor een groep personen die bekend staat als ‘travellers’. Zij bieden van deur tot deur, veelal op agressieve manier, hun diensten aan zoals bijvoorbeeld het schoonmaken van dakgoten, het schilderen van buitenmuren of asfalteren. Vervolgens maken zij zich schuldig aan onder andere diefstal, bedreiging en oplichting.

De politie heeft de afgelopen dagen al meerdere meldingen gehad van burgers die hiermee geconfronteerd zijn. Het aanbieden van diensten gebeurt in sommige gevallen op dusdanig agressieve wijze dat men niet durft te weigeren.

Achteraf blijkt het werk niet of zeer slecht gedaan en moet de klant meer geld betalen dan afgesproken. Deze groep wordt ‘travellers’ genoemd omdat zij geen vaste woon- of verblijfplaats hebben en meestal verblijven op campings. Vaak verplaatsen zij zich in busjes voorzien van Engelse kentekens. De meest gebruikte taal is Engels met een Iers accent.

De politie adviseert om op geen enkele wijze met hen in zee te gaan en roept mensen op contact met de politie op te nemen wanneer personen op deze manier hun diensten aanbieden. De slachtoffers zijn meestal (hoog)bejaard. Vandaar het verzoek om een oogje in het zeil te houden bij uw bejaarde buurman of buurvrouw?

Laat meer zien
Back to top button