NatuurNieuwsWieringermeer

Wadvogelexcursie Wierhaven

DEN OEVER – Aanstaande zaterdag, 17 juli, maakt Wierhaven een wandeling langs het Oeverse Schor (14:30 – 16:30). De Waddenzee en de trek van steltlopers, ze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Vanaf juli keren de allereerste steltlopers terug uit het hoge noorden en passeren de Nederlandse Waddenzee op weg naar hun overwinteringsgebieden in Afrika of ZW-Europa. Tijdens de maandelijkse wadvogeltelling afgelopen zaterdag zagen we al de eerste Rosse Grutto’s, Kanoeten, Bonte Strandlopers en Goud- en Zilverplevieren. Die zijn nu nog in hun broedkleed en goed te herkennen. De wandeling voert langs de waddenkust bij Den Oever en er zal met behulp van telescopen zoveel mogelijk soorten steltlopers de revue laten passeren. Er wordt ook het één en ander over de wadvogeltellingen die maandelijks op Wieringen door met drie telploegen van door
Wierhavenleden worden uitgevoerd vertelt.

Zin in een lekkere wandeling langs het wad of altijd al moeite gehad met de herkenning van de vele soorten steltlopers? Dan is dit de ideale wandeling voor jou!

Kosten: Leden: Gratis; Niet-Leden: € 2,00
Locatie: Waddenhaven bij het havenkantoor, Haventerrein 6, Den Oever

Geïnteresseerd? Meld je dan aan bij educatie@wierhaven.nl, onder vermelding van je naam en telefoonnummer en het aantal personen. Maximaal kunnen er 15 mensen mee.

‘Albino en gewone schol’
‘Schor Den Oever’ – Foto: Otto de Vries
Laat meer zien
Back to top button