DierennieuwsNieuwsWieringermeer

Wel en Wee Kinderboerderij Het Galjoen: ‘Tadaaaah!!!’

Foto: Erwin Slootweg

WIERINGERWERF – De vrijwilligers van kinderboerderij Het Galjoen houden via een, met regelmaat verschijnende, update de bewoners van de polder graag op de hoogte van het wel en wee binnen de hekken van de kinderboerderij.

Tadaaaah!!!

Ja hoor! Zaterdag 8 april was het zover, iedereen was welkom om onze babygeitjes te komen bekijken. Het weer was prima en de geitjes goed uitgeslapen, zij stalen dan ook onmiddellijk de show! De opkomst viel wel een beetje tegen er was toch ruimschoots ruchtbaarheid gegeven aan de middagopenstelling. Er stond dan ook een flinke hoeveelheid gesmeerde beschuiten met muisjes klaar om aan de kraamvisite te worden uitgedeeld. Allereerst ging natuurlijk alle aandacht uit naar de kleine geitjes. Die waren zo vrolijk, schitterend om te zien! Ze sprongen en dartelden….iedereen genoot hier volop  van. Er was genoeg gelegenheid om onder toeziend oog van enkele vaste verzorgers even binnen de ren van de beide moeders te mogen komen om de kleintjes voorzichtig te aaien en om op de foto te worden gezet door ouders of Opa en/of Oma.

Hier werd druk gebruik van gemaakt, de moeders en de kleine geitjes vonden alles  prima. Hier en daar sabbelde of knabbelde een jong geitje aan een jas of broek. Ook probeerden ze al dapper hooi te eten net als hun moeder. Alle bezoekers konden daarna  op het zonnige terras nog even nagenieten onder het genot van een lekker beschuitje. En ieder die er was kreeg nog een leuke foto van de kleine geitjes mee naar huis.

Foto: Erwin Slootweg

Elf kinderen hadden hun best gedaan om een leuke naam te bedenken voor de twee kinderen van Belle en Fleur die ieder een zoon en een dochter kregen. Met het inleveren van de namen maakten zij er kans op dat de door hen gekozen naam  zou worden geselecteerd om er een van de geitjes voortaan mee door het leven te laten gaan. Voor de kinderen van Belle kwamen de namen Gijs en Lara uit de bus. Voor de kinderen van Fleur werden de namen Sammy en Nina gekozen.  We bedanken alle kinderen voor het meedenken. De kinderen die hebben  gewonnen krijgen persoonlijk bericht,  zij ontvangen een attentie.

Binnenkort is het zover dat de ezels Ejoor en Jok samen met pony Sterre op hun nieuwe terrein mogen grazen. Er is inmiddels een sleuf gegraven voor het aanbrengen van  een schelpenpad  rondom de omheining. Helaas zijn er hondenbezitters die het schijnbaar  niet kunnen laten hun hond zijn behoefte hier te laten doen. We hopen van harte op een beetje medewerking om het toekomstige pad voortaan schoon te willen houden. Het moet voor kijkers rondom het terrein toch mogelijk zijn om naar het hek te kunnen lopen zonder daarbij  poep onder hun schoenen te krijgen?

 

 

 

Laat meer zien
Back to top button