NieuwsSportVoetbalWieringermeer

Wieringermeer 1 toont wederom veerkracht

‘Ko Kempeneers schiet Wieringermeer op voorsprong’ – Foto: Bert Zuidhof

SLOOTDORP – Op bezoek bij Kleine Sluis in Anna Paulowna heeft Wieringermeer de tweede driepunter van dit seizoen bij kunnen schrijven. Na tweemaal op achterstand te komen, trok Wieringermeer na 90 minuten aan het langste eind.

Joshua Jaake bracht de gastheren na 25 minuten op een voorsprong. Lang kon Kleine Sluis niet genieten van de voorsprong want 10 minuten later maakte Jeffrey Moerman de gelijkmaker. Justin Bakx wist vlak voor rust in de korte hoek doelman Robert Schoen te verschalken en zo ging Kleine Sluis met een 2-1 voorsprong aan de thee.

De tweede helft werd het spel aan beide kanten niet beter en kwam het vooral op werklust aan. Wieringermeer was de bovenliggende partij en dat betaalde zich in de 55ste minuut uit. Ko Kempeneers werd gevloerd in het zestien meter gebied waarop de leidsman naar de stip wees. Thijs Boersma bleef koelbloedig en benutte de penalty. Niet veel later was het de eer aan Ko Kempeneers zelf. Uit een voorzet bracht hij Wieringermeer van dichtbij op een 2-3 voorsprong. Na een rode kaart aan de kant van Kleine Sluis wegens commentaar op de scheidsrechter leek voor hen het doek gevallen. In de 80ste minuut gooide Thijs Boersma de wedstrijd in het slot door de 2-4 te maken. Zaterdag speelt Wieringermeer thuis tegen Blauw Wit Wormerveer om 14:30 uur.