NieuwsWieringermeer

Wooncompagnie start met de bouw van 19 woningen in Wieringerwerf

'Stevige fundering, basis voor de toekomst'

WIERINGERWERF – Onlangs werden de funderingspalen geboord en de funderingsbalken gelegd voor de nieuwbouw van 14 woningen aan de Sternstraat en vijf woningen aan de Patrijsstraat. De woningen zijn een vervolg op de nieuwbouw aan de Patrijsstraat die daar eerder dit jaar werd gerealiseerd. Bijzonder is dat deze woningen door het inzetten van prefabricage sneller gebouwd kunnen worden.

Brede doelgroep
In opdracht van Wooncompagnie realiseert ontwikkelende bouwer Trebbe de veertien en vijf woningen. De woningen aan de Patrijsstraat zijn eengezinswoningen en de woningen aan de Sternstraat zijn levensloopbestendige woningen met alle woonfuncties op de begane grond. Hierdoor zijn de woningen uitermate geschikt voor een brede doelgroep van senioren tot gezinnen. De veertien woningen aan de Sternstraat worden gesitueerd rondom een hof, dit draagt bij aan de sociale cohesie in de buurt.

Hoog wooncomfort
Hans Been Architecten uit Amerongen tekent voor het ontwerp van de woningen. Voor de architectuur is de inspiratie gehaald uit de architectuurstijl Delftse School. Elke twee woningen delen een tableau met siermetselwerk in de gevel. De woningen zijn vanzelfsprekend gasloos en kennen een hoog wooncomfort. Dit wordt bereikt door onder andere hoge isolatiewaarden, HR++ glas, een ventilatiewarmtepomp gecombineerd met eco-radiatoren. Voor de opwekking van elektriciteit worden pv-panelen op het dak geplaatst.

Sneller bouwen door prefabricage
De bouw van de woningen is begin juni gestart. Naar verwachting wordt de laatste woning in de herfst van 2021 opgeleverd. Bijzonder aan de bouw van de woningen is dat het gevelklaar concept van Spaansen wordt ingezet. Dit is een systeem voor complete prefab gevels met kozijnen en steenstrips. Hierdoor kan de aannemer sneller bouwen en anticiperen op het toenemende tekort aan vakmensen. Ook worden geprefabriceerde binnenwanden toegepast waarin de elektra al is gemonteerd.

Foto: Aangeleverd
Laat meer zien
Back to top button