NieuwsSchaatsenSport

Evelien Vijn zeer succesvol tijdens de laatste Vikingrace

'Drie keer goud en één keer zilver op de afstanden en goud allround'

WIERINGERWERF– Afgelopen weekend was Evelien Vijn te vinden op de ijsbaan van Thialf in Heerenveen. Ze reed daar haar wedstrijden voor de laatste ronde van de Vikingrace 2020. En het werd een succesvol weekend voor de 17 jarige schaatsster.

De eerste dag kwam ze uit op de 500 meter. Na een matige opening van 11.56 herpakte ze zich in de volle ronde en eindigde met een tijd van 40.98. Goed voor een tweede plaats. Ook de 1500 meter werd verreden op de eerste dag. Focus vooraf lag op een goede tussenronde. Na een technisch goede rit en weinig verval in de slotronde zette Evelien een tijd van 2.02.93 op het bord. Dit bleek goed voor de eerste plaats.

Op de tweede dag werden de 1000 meter en de 3000 meter verreden. Evelien begon de dag met een voorsprong van 2 seconden op de nummer 2 in het allround klassement. Op de 1000 meter reed ze een technisch goede race, wat werd bekroond met een gouden plak.

Tot slot de 3000 meter. De opdracht voor deze rit was om te doseren. Niet te hard van start, zodat je aan het einde niet al te veel verval krijgt in de rondetijden. ‘De rondes kwamen makkelijk, schrijft Evelien op haar Facebookpagina, dus reed ik 32.7 – 32.6 – 32.5, een beetje een te fanatiek begin. Daarna reed ik nog 2 33’ers en zat ik ruim een seconde onder het baanrecord voor junioren B, helaas klapte ik de laatste 2 rondes een beetje in, dus was het tekort voor een baanrecord. Maar super blij met mijn tijd van 4.14.66 in Heerenveen.’ Deze tijd bleek wederom goed voor een gouden medaille. Ook in het allround klassement werd Evelien eerste. Het was een mooi weekend om het seizoen mee af te sluiten.

Laat meer zien
Back to top button