NieuwsSportVoetbal

Wedstrijdverslag Wieringermeer VR1 – Marken VR 1 (3-2)

SLOOTDORP – De vrouwen van Wieringermeer mochten zaterdag om half 3 thuis aftrappen tegen Marken. Een tegenstander die bijna een uur moest reizen om naar de polder te komen. Deze keer een tegenstander die qua gemiddelde leeftijd, wat dichter in de buurt van Wieringermeer komt. Vorige week speelde Wieringermeer tegen vrouwen van 30 a 40 jaar. Na de nieuwe corona maatregelen, gesloten kantines en zonder publiek, startte Wieringermeer zeer goed. Mede door het zelfvertrouwen van de 3-2 winst van vorige week.

Na 10 minuten scoorde Joreen Hoekstra op aangeven van Marit Bottema. Wieringermeer bleef het eerste kwartier de bovenliggende partij. Na een mooie aanval van Cyanne van Leuveren kon Carlijn Beemsterboer de 2-0 tikken. Hierna deed Marken er een schepje bovenop, ze werden wat scherper in de duels. Dit resulteerde in een paar goede kansen maar keepster Julia de Vrij van Wieringermeer hield haar doel schoon met enkele mooie reddingen. Helaas kon ze niet voorkomen dat Marken terug kwam tot 2-1 en later via een mooie vrije trap op 2-2. De wedstrijd leek met een 2-2 de rust in te gaan. Daar dacht Wieringermeer anders over en zette nog een keer aan met een mooie aanval waarbij Cyanne van Leuveren de 3-2 binnen tikte in de een op een met de keepster.

Na de rust veranderde het weer, het begon te regenen en al vroeg donker te worden waardoor de lampen zelf aangingen. Beide teams streden voor elke meter wat mooie duels opleverde. Sara Pietrusa de links back vocht scherpe duels uit met de rechtsvoor van Marken. Wat bij de coach enige irritaties opleverende. Maar de duels waren fair. Beide teams kwamen niet meer tot scoren en de stand bleef 3-2 in het voordeel van Wieringermeer.

Na drie wedstrijden staat Wieringermeer op 7 punten en bovenaan in de ranglijst. Een knappe prestatie met een zeer jong team, voor het eerste in de senioren.  Volgende week zaterdag mogen ze om 10.30 uur in de Beemster spelen.