Anna PaulownaEr op uitExpositiesHollands KroonNatuurNieuws

De Bloemendagen – De kop van Noord-Holland in bloei!

ANNA PAULOWNA – Van zaterdag 22 april t/m woensdag 26 april 2023 zal Anna Paulowna en omgeving volop in bloei staan en zal de 68e editie van de Bloemendagen plaatsvinden. In Anna Paulowna en Breezand zijn tijdens de Bloemendagen mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen te bewonderen.

Mozaïeken zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. U kunt zich voorstellen dat hier dus heel wat werk in zit! Zowel jong als oud maken de mozaïeken. Het zijn echte kunstwerken, die tijdens de Bloemendagen in de tuinen van de makers opgesteld staan. ‘s Avonds zijn de meeste mozaïeken, bruggen en straten verlicht. Dat is een prachtig gezicht!

Dagje uit voor jong en oud
U maakt uw dagje uit compleet met een bezoek aan één van de vele tentoonstellingen, (rommel)markten, exposities en andere gezellige activiteiten. Tijdens de Bloemendagen worden ook puzzelritten en workshops georganiseerd, waaraan u vrijwel altijd kosteloos  kunt deelnemen. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan de Poldertuin, ook wel ‘de Keukenhof in het klein’ genoemd! Ook zullen de vele bollenvelden volop in bloei staan. Kortom: tijdens de Bloemendagen is er van alles te zien, te doen en te beleven voor jong en oud.

U bent van harte welkom om dit fleurige evenement te bezoeken. Met een infoblad met daarin een deelnemerslijst en een plattegrond, die u gratis ophaalt bij de informatiepost of uit de infohokjes langs de kant van de weg, kunt u uw eigen route bepalen en met eigen vervoer (fiets, auto, motor) langs de kunstwerken en nevenactiviteiten rijden.

Gratis evenement
De Bloemendagen is een gratis evenement. Maar een donatie slaan we niet af, dit kan heel gemakkelijk via onze website. Graag tot ziens op de Bloemendagen! Meer informatie vindt u op www.bloemendagen.nl. Volg ons op Facebook en Instagram om niets te missen van dit gezellige evenement in de Kop van Noord-Holland.

Laat meer zien
Back to top button