Familieberichten

Im memoriam Bertus Spaansen

Volkomen onverwacht is afgelopen zaterdag Bertus Spaansen overleden. Een markante persoon die enorm veel betekend heeft voor ‘zijn’ dorp Moerbeek en voor Haringhuizen, waar hij actief was als vrijwilliger, bestuurslid en voorzitter bij tal van verenigingen en organisaties. Jarenlang was hij betrokken bij de organisatie van de plaatselijke kermissen, het Drie Dorpen biljarttoernooi en activiteiten in de Willibrorduskerk. Als voorzitter van Dorpshuis De Oude Stal nam hij het initiatief om een AED te plaatsen en zoveel mogelijk mensen een training te laten volgen. Voor onderhoud aan en in de gebouwen kon men altijd rekenen op zijn vakkundige inzet, of het nu om een klein klusje ging of een grotere verbouwing, bijvoorbeeld om het dorpshuis energiezuiniger te maken of een kastje voor de mini-bibliotheek te timmeren.

Daarnaast was Bert een overtuigd PvdA-lid. Hij zette zich niet alleen in voor de plaatselijke politiek, maar was ook een gedreven lid van het provinciale en landelijke Ouderen Netwerk van deze partij. In Niedorp was hij bestuurslid en korte tijd gemeenteraadslid, in Hollands Kroon werd hij bestuurslid. Als fractieondersteuner volgde hij onvermoeibaar de ontwikkelingen, verzamelde informatie en leverde commentaar.

Voor zijn grote maatschappelijke betrokkenheid ontving hij de erepenningen van zowel de gemeente Niedorp als Hollands Kroon, waar bovendien een koninklijke onderscheiding aan hem werd uitgereikt.

De grote reis met een zeilschip, een avontuur waarop hij zich al zo lang – en goed voorbereid – verheugde, heeft hij door meerdere keren uitstel helaas niet meer mee mogen maken.

Laat meer zien
Back to top button