GemeentenieuwsNieuwsWieringermeer

Lever uw oude tegel in en ontvang een gratis plantenpakket!

HOLLANDS KROON – Gemeente Hollands Kroon ziet graag meer groen in onze omgeving. Daarom delen zij in de drive thru 300 gratis tegeltjes groen uit aan inwoners van Hollands Kroon. Lever op 15 of 17 december uw oude tegel in en ga met een plantenpakketje naar huis. Meld u snel aan want op = op.

Groene tuinen
Wist u dat 63% van het totale oppervlakte van alle tuinen in onze gemeente bestaat uit steen? Meer groen in de tuin is beter voor de biodiversiteit (planten en dieren) en voor het klimaat. Dieren vinden zo een fijne plek om te wonen en een zachte bodem zorgt ervoor dat regenwater goed weg kan stromen bij hevige regenval. Ook voorkomt een groene tuin hittestress in de zomer, zo vindt u meer verkoeling op een warme zomerdag. De gemeente zet zich in voor meer groen in de leefomgeving. Daarom is de gemeente onlangs lid geworden van Stichting Steenbreek. Bekend om de slogan Tegel eruit, plant erin.

Tegel eruit, plant erin
Hollands Kroon helpt inwoners op weg om de tuin een beetje groener te maken. Daarom delen zij gratis plantenpakketten uit. Lever een oude tegel in en ontvang daar een tegeltje groen voor terug. De tegel kunt u inleveren in de coronaproof drive thru in Anna Paulowna of Wieringerwerf. De oude tegels krijgen een tweede leven. De tegels worden ingenomen door de Grondstoffenbank Agriport. Daar worden de tegels gescheiden, gebroken, gezeefd en gekeurd. Daarna worden van het ‘gruis’ nieuwe bouwmaterialen gemaakt. Zo draagt u letterlijk een steentje bij een circulaire economie.

Tegeltje groen
Het tegeltje groen bestaat uit drie bloeiende vaste planten. Ze passen precies in een ruimte van 30 x 30 centimeter. Het tegeltje groen wordt geleverd inclusief goede grond zodat u meteen uw tegeltuintje kunt aanplanten. Dit kan ook in de winter, zolang de bodem niet hard bevroren is. Door de plantjes in december in de grond te zetten, geniet u komend voorjaar van bijen en vlinders in uw tuin.

Actievoorwaarden
Er zijn  300 plantenpakketten beschikbaar. Daarvoor geldt op = op. Meld u dus snel aan! Om in aanmerking te komen voor een gratis tegeltje groen, moet u één steen inleveren van tenminste 30 x 30 centimeter of twee klinkers. De ruilactie vindt plaats in een drive thru, u kunt hier coronaproof doorheen rijden. U kunt de steen inleveren op de volgende data en locaties:

Woensdag 15 december 12.00 – 16.00 uur, locatie de Verwachting 1 Anna Paulowna
Vrijdag 17 december 09.00 – 13.00 uur, locatie Gemeentewerf, Medemblikkerweg 4 Wieringerwerf

Alleen inwoners van Hollands Kroon kunnen zich hier aanmelden. Hier kunt u de locatie en het tijdstip aangeven wanneer u het pakket komt ophalen.

Laat meer zien
Back to top button