Anna PaulownaHollands KroonNieuwsWerkzaamheden

Aannemer werkzaamheden Nieuweweg in Anna Paulowna bekend

ANNA PAULOWNA – In 2021 en 2022 is de gemeente druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de aanpassing van de Nieuweweg in Anna Paulowna. Samen met de bewoners zijn de ontwerptekeningen voor de nieuwe buitenruimte gemaakt. Het werk is intussen aanbesteed. Op 7 maart 2023 is bekend geworden dat DeJongCeba uit Opmeer het project gaat doen.

De start van de werkzaamheden is gepland in juli 2023
De komende periode gaat de aannemer gebruiken om het werk voor te bereiden. Naar verwachting starten de eerste werkzaamheden in juli. Tijdens de werkzaamheden zijn de aanliggende woningen lopend bereikbaar. Als alles volgens planning gaat zijn de werkzaamheden in januari 2024 klaar.

Nog voordat de werkzaamheden van start gaan, wordt een informatieavond georganiseerd
Tijdens deze avond worden de werkzaamheden en planning toegelicht. Ook vertelt de aannemer welke hinder de werkzaamheden met zich meebrengt.

Subsidie voor dit project van de provincie Noord-Holland
De provincie Noord-Holland heeft geld beschikbaar gesteld vanuit de ‘Uitvoeringsregeling subsidie kleine infrastructuur’. Deze subsidie is onder andere bedoeld om het regionaal fietsnetwerk te verbeteren.

Met de ontvangen subsidie van € 620.500,- kan er een fietsstraat in de Nieuweweg aangelegd worden. Deze fietsstraat maakt onderdeel uit van de doorfietsroute van Den Helder, via Schagen naar Alkmaar.

Laat meer zien
Back to top button