NatuurNieuwsRegionaal nieuws

Subsidie voor duurzaam regionaal voedsel

REGIO – De Provincie Noord-Holland stelt € 500.000,00 beschikbaar voor projecten die bijdragen aan duurzame landbouw en korte ketens in het voedselsysteem.

Om tot een duurzaam voedselsysteem te komen is het belangrijk dat alle partijen in de voedselketen een steentje bijdragen. De agrarische sector en voedselverwerkers, maar ook detailhandel, consumenten en afvalverwerkers. Om samenwerking in de keten te stimuleren heeft de provincie Noord-Holland een half miljoen euro beschikbaar gesteld.

Voorbeelden van projecten die mogelijk voor subsidie in aanmerking komen, zijn samenwerkingen die zorgen voor meer eiwitrijke plantaardige teelten of het realiseren van meer afzet van lokale producten in de Noord-Hollandse supermarkten. Ook groepen boeren die samen willen leren over hoe ze kringlopen kunnen sluiten of natuurinclusief kunnen produceren, kunnen een aanvraag indienen.

Beoordeling subsidieaanvragen
Subsidieaanvragen kunnen tussen 1 maart en 1 juni 2023 worden ingediend. Deze worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Bij een eerder openstelling van de regeling werden zes aanvragen gehonoreerd. De provincie plaatst de subsidieregeling op de pagina Subsidies. Via de Noord-Holland voedsel initiatievenkaart kunnen ondernemers hun eigen projecten zichtbaar maken.

Laat meer zien
Back to top button