NiedorpNieuws

Afsluiting brug Boomgaardweg en Trambaan in Nieuwe Niedorp door werkzaamheden

NIEUWE NIEDORP – Vanaf maandag 2 mei 2022 voert KWS Infra werkzaamheden uit rondom het Winkelhart in Nieuwe Niedorp. Hierdoor is de brug tussen de Boomgaardweg en de Trambaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting duurt tot en met maandagavond 9 mei. De brug is alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

Verwijderen van bushalte ‘Hoefje’
Tijdens de werkzaamheden verwijdert KWS Infra ook de bushalte ‘Hoefje’ aan het Hoefje. Het materiaal hiervan gebruiken zij voor de nieuwe bushalte aan de Boomgaardweg. Vanaf 2 mei verdwijnt halte ‘Hoefje’. Voordat deze werkzaamheden beginnen vinden eind april voorbereidende werkzaamheden plaats. Zo worden bomen gekapt en wordt het ketenterrein ingericht.

Aansluiting in de toekomst afgesloten voor auto- en vrachtverkeer
Het gebied rondom het winkelcentrum wordt heringericht. Door een reconstructie van het Hoefje wordt de aansluiting van het Hoefplein op de Trambaan en Nieuwe Niedorperweg afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. Hierdoor vindt de bevoorrading van bedrijven in het Winkelhart vanaf de Boomgaardweg plaats. Om dit mogelijk te maken wordt de brug tussen de Trambaan en de Boomgaardweg geschikt gemaakt voor vrachtverkeer.

Start werkzaamheden rondom het Winkelhart
Vanaf dinsdag 10 mei starten de werkzaamheden rondom het Winkelhart. Deze werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd. Hierdoor blijft het winkelgebied altijd goed toegankelijk. Wij verwachten dat deze werkzaamheden in februari 2023 klaar zijn.

Reconstructie van Hoefje
Vanaf januari 2023 start de reconstructie van het Hoefje. In juni 2023 zijn alle werkzaamheden klaar. Dan is de aansluiting van het Hoefplein op de Trambaan en Nieuwe Niedorperweg voortaan afgesloten voor auto- en vrachtverkeer.

Laat meer zien
Back to top button