BedrijvennieuwsNieuws

Hollands Kroon helpt ondernemers om hun bedrijf klaar te maken voor de toekomst

HOLLANDS KROON – De Ondernemers Federatie Hollands Kroon, Stichting Startersloket en de gemeente Hollands Kroon slaan de handen ineen om ondernemers te helpen bij het gezond en toekomstbestendig maken van hun bedrijf. Alle ondernemers uit de gemeente kunnen zich gratis aanmelden voor een uniek inspiratieprogramma.

Vier praktische onlinetrainingen
Nu de coronacrisis in een andere fase is beland, breekt voor ondernemers de tijd aan om na te denken over de toekomst. Het programma ‘Spiegel je business’ is speciaal ontwikkeld om ondernemers te laten werken aan het verbeteren en vernieuwen van hun businessmodel. Tijdens vier praktische onlinetrainingen krijgen deelnemers een spiegel voorgehouden. Met de kennis en inzichten die zij hierin opdoen kunnen zij hun bedrijf klaarmaken voor de toekomst.

Toekomstbestendig bedrijfsleven
“Nu het einde van de coronapandemie in zicht is, willen wij onze ondernemers een kansrijke uitgangspositie bieden,” vervolgt Jeanette de Boer-Visser, voorzitter van de Ondernemers Federatie Hollands Kroon (OFHK). “In het programma ‘Spiegel je business’ gaan deelnemende ondernemers aan de slag met het eigen businessmodel en besteden we aandacht aan creativiteit, vernieuwing, marketing en financieel gezond ondernemen. Op deze manier willen wij ons steentje bijdragen aan de toekomst van de bedrijvigheid in Hollands Kroon.”

Behoefte na onzekere tijden
’Spiegel je business’ voorziet in een duidelijke behoefte na onzekere tijden voor veel ondernemers. De kosten voor het programma worden gedekt uit het Compensatie- en Herstelfonds COVID-19 van de gemeente. Dit programma is door het gemeentebestuur ingesteld voor economisch en maatschappelijk herstel. “Juist in deze tijd is een gezond en toekomstbestendig ondernemersklimaat in onze gemeente van groot belang. Wij vinden het belangrijk om onze ondernemers te informeren en te inspireren. Dit programma is voor alle ondernemers in onze gemeente toegankelijk en biedt ons de mogelijkheid om na alle Corona-tegenslag iets opbouwends te doen voor ondernemend Hollands Kroon. We gaan ervan uit dat de deelnemers aan het programma er enthousiast tegenaan gaan”, zegt wethouder Theo Meskers.

Toegevoegde waarde
In het toekomstbestendig maken van ondernemingen ligt ook de toegevoegde waarde van ‘Spiegel je business’, weten Frank Baltes en Joeri Goede van het Startersloket, die het programma hebben ontwikkeld. ‘’Voor veel ondernemers zijn het moeilijke tijden. Sommige branches hebben stilgelegen, andere draaiden op halve kracht. Veel ondernemers hebben gebruik moeten maken van steunmaatregelen van de overheid, zoals Tozo en TVL. Voor velen was de coronacrisis een periode van overleven. Nu de crisis op zijn einde loopt, is het weer tijd om naar de toekomst te kijken en goed na te denken over hoe je verder wilt,” zegt Frank Baltes.

Scan de qr-code of klik op de qr-code en schrijf je in.

Gratis deelname
‘Spiegel je business’ is gratis voor ondernemers uit de gemeente Hollands Kroon. Het inspiratieprogramma start in september. Na registratie via deze link of de qr-code krijgt elke deelnemer een week voor aanvang een ‘boostpakket’ thuisgestuurd. Dit pakket bevat onder andere een uniek canvas en een praktisch werkboek waarmee ze direct aan de slag gaan met het toekomstbestendig maken van hun bedrijf. De vier trainingen vinden online plaats op de donderdagen 9, 16, 23 en 30 september.

Laat meer zien
Back to top button