NieuwsRegionaal nieuws

Vertraging testuitslagen GGD Hollands Noorden

REGIO – De kans is groot dat mensen die zich het afgelopen weekend hebben laten testen in één van de teststraten van GGD Hollands Noorden, later dan normaal de uitslag ontvangen. Er zijn technische problemen bij het laboratorium Saltro in Utrecht die veel testen op de aanwezigheid van het coronavirus onderzoekt. Bovendien is het aantal afgenomen testen de afgelopen dagen explosief gestegen, waardoor capaciteitsproblemen bij het laboratorium zijn ontstaan.

GGD Hollands Noorden krijgt veel boze telefoontjes van mensen die zich hebben laten testen. Hoewel de GGD begrip heeft voor de irritaties die de late uitslag met zich meebrengt, wil de organisatie benadrukken dat zij volledig buiten de verlate beschikbaarheid van testuitslagen staat. De afgenomen testen zijn tijdig afgeleverd bij het laboratorium. Het heeft ook geen zin hierover de GGD te bellen.

Hoe werkt het? Na afname van de test in de GGD-teststraten, gaan de afgenomen testen via een spoedkoerier naar het laboratorium. Daar wordt de test onderzocht. Over het algemeen is de uitslag ruim binnen 24 uur bekend. Het laboratorium registreert de uitslag in het geautomatiseerde systeem CoronIT van de GGD. Ook is de uitslag zichtbaar op de CoronaCheck-app.

Laat meer zien
Back to top button