GemeentenieuwsNieuws

Debatweek voor discussie over dilemma’s voor omgevingsvisie Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – De afgelopen maanden zijn er verschillende participatiebijeenkomsten geweest om te praten over de nieuwe omgevingsvisie van Hollands Kroon. De omgevingsvisie heeft de titel ‘Hoe ziet Hollands Kroon er in 2040 uit?’. Misschien bent u bij één of meer bijeenkomsten geweest. Tijdens de bijeenkomsten heeft de gemeente goede gesprekken gehad en veel informatie gekregen. Deze informatie is erg waardevol. Toch zijn er ook dilemma’s over onderwerpen voor in de omgevingsvisie. Hiervoor organiseert Hollands Kroon een debatweek in de eerste week van februari.

Koersdocument
Voordat we de omgevingsvisie voor Hollands Kroon maken, stelt de gemeente eerst een koersdocument op. Hierin schrijven schrijft men de onderwerpen op die de gemeente belangrijk vindt voor de nieuwe omgevingsvisie. Hiervoor worden ook de informatie en ideeën die iedereen tijdens de eerdere bijeenkomsten heeft ingebracht meegenomen.

Debatweek
De eerste ronde waarin iedereen heeft kunnen meedenken, wordt afgesloten met een debatweek. In deze week gaat de gemeente graag met inwoners, bedrijven, organisaties en ook andere overheidsorganisaties in gesprek. Deze gesprekken gaan over de verschillende belangen die naar voren zijn gebracht en soms recht tegenover elkaar staan. Bijvoorbeeld ondernemers die meer buitenlandse werknemers willen inzetten binnen hun bedrijf tegenover inwoners die dat niet willen in hun dorp.

Hollands Kroon hoopt dat u wilt meepraten. Ze nodigen u van harte uit voor een debat over deze dilemma’s op donderdag 3 en/of maandag 7 februari 2022.

Vragen?
Op een later moment wordt er meer informatie over deze bijeenkomsten gedeeld. Hollands Kroon hoopt bij de debatten fysiek bij elkaar te kunnen komen. Hiervoor wachten men de ontwikkelingen rondom de coronamaatregelen af. Heeft u hier in de tussentijd vragen over? Neem dan contact met Hollands Kroon op. Wilt u weten hoe het proces voor de totstandkoming van de omgevingsvisie eruitziet? Kijk dan op het Denk mee platform.

Laat meer zien
Back to top button