NieuwsWieringermeer

Gert en Annie Tromp 60 jaar getrouwd

SLOOTDORP – Groot feest aan de koningin Emmaweg te Slootdorp. Bij alle inwoners van deze weg hing de vlag uit voor een “koninklijk” paar. Vandaag 60 jaar geleden namelijk gaven Gert Tromp en Annie Kamp elkaar het jawoord.

Gert en Annie leerden elkaar kennen op de operettevereniging Cecilia in Langedijk. Verliefd werden ze echter op de kermis te Zuid-Scharwoude. Na hun trouwen verhuisden ze naar Slootdorp waar ze de groente- en fruitzaak overnamen van hun zwager Ab Baron en zus Corrie Tromp. Nog steeds wonen zij in Slootdorp aan de Koningin Emmaweg waar voorheen de groente- en fruitzaak zat.

Op zo’n dag wordt er zeker gefeest, al is dat onder de huidige omstandigheden met de rem erop. Hoog bezoek was er ook. Naast de reporter van de Meerpeen kwam ook burgemeester Rianne van Dam het kwieke paar feliciteren. Cadeaus werden er ook in ontvangst genomen. Zo was er een kopie van de oorspronkelijke trouwacte cadeau gedaan. Tevens zat er in het Hollands Kroon feestpakket een doosje met heerlijke Hollands Kroon thee verstopt. Dat kwam goed uit want het stel was even daarvoor al voorzien van een feestelijke Meerpeen Magazine mok.

De burgemeester, zelf 35 getrouwd wilde toch even weten wat nu het geheim was van een goed 60-jarig huwelijk. Gert: “ik ben nogal druk van mezelf, al besef ik dat niet altijd”. Annie vult aan: “ja, en ik ben eigenlijk wat rustiger en meer op de achtergrond. Onze tegengestelde karakters trekken elkaar blijkbaar aan en houden het in ieder geval al 60 jaar vol ”. Gert vervolgt: “als ik vroeger bij een bepaalde gelegenheid erg druk was en misschien wat overenthousiast, zei Annie wel eens: ‘Gert, zo kan ie wel weer, nu mag een ander ook een keer wat zeggen’”. “In het begin vond ik dat wel een beetje wennen, maar ik begreep het wel. Nu hoeft Annie maar naar mij te kijken en dan weet ik hoe de vlag erbij hangt”, aldus Gert hardop lachend.

De komende dagen zal het heuglijke feit worden gevierd bij vrienden en kennissen, telkens in klein comité.

Laat meer zien
Back to top button