Nieuws

Geef bijen en vlinders een thuis

REGIO – Planten staan in bloei en het is volop voorjaar. Een mooi moment om in de tuin aan de slag te gaan. Het nieuwe inspiratiemagazine helpt u op weg. Het document staat vol handige tips en interessante feitjes. Zo maakt u van uw tuin een mooie plek voor mens én dier. Vergroen uw tuin en geef bijen en vlinders een thuis!

Meer groen, meer leven
In Hollands Kroon vindt men een gezonde leefomgeving belangrijk. Daarom plaatst de gemeente per jaar 500 nieuwe bomen en zaait men veel extra bloemen. Zo wordt onze gemeente een beetje groener. En krijgen insecten en andere kleine dieren een woonplek. U kunt in uw tuin ook een thuis maken voor bijen en vlinders. Door extra groen aan te brengen zorgt u voor meer leven in uw tuin.

Slimme tips
In het inspiratiemagazine geeft Hollands Kroon slimme tips om zelf aan de slag te gaan. Wist u bijvoorbeeld dat bijen heel kieskeurig zijn? De meeste wilde bijen zijn echte fijnproevers en snoepen graag van suikerrijke nectar. Door de goede bloemen of planten te plaatsen, helpt u te voorkomen dat deze bijen uitsterven. En wist u dat u makkelijk met wat hout en oude vaasjes een insectenhotel kunt maken? En dat het mogelijk is om openbaar groen rondom uw woning mooier te maken en zelf te beheren? Met kleine acties brengt u de tuin of het openbare groen vol kleur en geur. De uitgebreide plantenlijst in het document helpt u bij het kiezen voor de goede planten voor (wilde)bijen en vlinders.

Aan de slag!
Laat u inspireren door de mooie foto’s in het inspiratiemagazine (deel 1deel 2). En ontdek wat u zelf kunt doen. Wilt u een stukje groen (voor uw deur) nieuw leven in blazen? Meld dan uw idee aan bij de Kernbeheerders via de website Denk mee.

Laat meer zien
Back to top button