Hollands KroonNieuws

Lammert de Graaff nieuwe consul voor de Oorlogsgravenstichting in Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – Burgemeester van Dam heeft Lammert de Graaff, beheerder begraafplaatsen, benoemd tot consul voor de Oorlogsgravenstichting. De consul is de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in Hollands Kroon. Hij is verantwoordelijk voor de interne- en externe contacten over het zorgen voor de oorlogsgraven. Lammert de Graaff volgt hiermee Henk Homan op, die de rol van consul bij zijn pensioen heeft neergelegd.

Oorlogsgraven in Hollands Kroon
In de gemeente Hollands Kroon zijn in totaal 36 oorlogsgraven van gesneuvelde soldaten. Op de algemene begraafplaats Middenmeer zijn 9 graven en op de algemene begraafplaats Wieringerwaard 5. Zeven graven zijn er te vinden op de Oosterbegraafplaats in Kolhorn. Op de begraafplaats Zandburen in Hippolytushoef nog eens veertien graven. Op de Protestantse Begraafplaats in Westerland vinden we 1 graf.

Lammert de Graaff – consul voor de Oorlogsgravenstichting in Hollands Kroon, bij de oorlogsgraven op de begraafplaats in Middenmeer

Rol van de consul
In bijna elke gemeente in Nederland is wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland helpen ongeveer 340 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van de werkzaamheden. De consuls werken meestal bij een gemeente. Zij worden officieel benoemd door de burgemeester.

Over de Oorlogsgravenstichting
De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend. Bij de generatie van nu en de toekomstige generaties. Dit doen zij door levensverhalen van slachtoffers te verzamelen en te delen. Daarnaast onderhouden zij de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven. Waar ook ter wereld.

 

Laat meer zien
Back to top button