GemeentenieuwsHollands KroonNiedorpNieuws

Lengtebeperking bruggen Ooster- en Westerweg Nieuwe Niedorp

HOLLANDS KROON – Er is de laatste tijd schade ontstaan aan de smalle bruggen op de Oosterweg en de Westerweg in Nieuwe Niedorp, doordat vrachtwagens de draai uit één van deze twee wegen probeerden te maken naar de Dorpsstraat.

Veel schade op de bruggen
De schades zijn gerepareerd. Om dit in de toekomst te voorkomen, heeft de gemeente een lengtebeperking voor voertuigen ingesteld. Voor de Westerweg bestond al een lengtebeperking van 8 meter. Voor de Oosterweg is er nu een lengtebeperking van 12 meter ingesteld. Hiermee is het voor langere vrachtwagens verboden om op de bruggen te rijden.

De gemeente heeft een onderzoek laten uitvoeren naar welke voertuigen wel gebruik kunnen maken van de bruggen. Daaruit is gebleken dat op de Westerweg voertuigen met een totale lengte van 8 meter gebruik kunnen maken van de brug. Op de Oosterweg zijn dat voertuigen tot 12 meter lang.

Verkeersbesluit
De gemeente is verplicht om voor het instellen van een lengtebeperking een verkeersbesluit te nemen. Dit verkeersbesluit kunt u terugvinden via https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2023-52965.html

Laat meer zien
Back to top button