Hollands KroonNieuws

Nominatie voor Cultuurprijs Hollands Kroon 2023 is open

HOLLANDS KROON – Tot 15 maart kan elke inwoner van Hollands Kroon een persoon, een vereniging of stichting, die iets bijzonders doen op het gebied van muziek, cultureel erfgoed, toneel, dans, beeldende kunst of literatuur voordragen voor de Cultuurprijs Hollands Kroon 2023. De nominatie kan online via de website van het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK).

Iemand voordragen
De inwoner die een genomineerde wil aanmelden, moet omschrijven waarom juist deze culturele instelling, vereniging, stichting of deze individuele kunstenaar de Cultuurprijs verdient. Door aan te geven hoe de genomineerde meehelpt in de samenleving, historisch besef, persoonlijke of kunstzinnige ontwikkeling, vernieuwing van ideeën of technieken, aan ontspanning, vervoering of inspiratie.

Eerste prijswinnaar
Bloemencorso Winkel heeft in 2021 de eerste Cultuurprijs gewonnen. De cultuurprijs is € 5.000,00 en wordt een keer in de twee jaar uitgeloofd.  De winnaar wint een cultuurbox met een waarde van € 250,00 om een kunstwerk van een lokale kunstenaar te kopen. De genomineerden uit 2021 die toen niet de prijs hebben gekregen kunnen weer voorgedragen worden.

In de tweede helft van maart komt het CPHK met een lijst van vijf genomineerden. Daarna mag elke inwoner van Hollands Kroon stemmen. Een vijfkoppige jury van onafhankelijke experts kijkt in mei naar de vijf genomineerden, en kiest een winnaar waarbij het resultaat van de publieksstemming meetelt als één stem in de beslissing. Ga naar https://cphk.nl/nominatie-cultuurprijs/ om het nominatieformulier in te vullen.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van de Cultuurprijs Hollands Kroon 2023 zal waarschijnlijk tijdens een feestelijke avond in juni zijn.

Laat meer zien
Back to top button