GemeentenieuwsHollands KroonNieuws

L!nk jongerenwerk en gemeente lanceren DJC

HOLLANDS KROON – Waar kan ik terecht voor een hulpvraag? Wat moet ik doen als ik 18 word? Hoe kom ik in contact met leeftijdsgenoten? Ik heb een goed idee, wil meepraten of mezelf ontwikkelen maar hoe pak ik dat aan? Zomaar een paar vragen waar jongeren van 10 tot 21 jaar vanaf nu op 1 plek antwoord op kunnen vinden. Het Digitaal Jongeren Centrum Hollands Kroon (DJC-hollandskroon).

Jongerenonderzoek
In 2021 hebben een aantal jongeren uit gemeente Hollands Kroon een jongerenonderzoek uitgevoerd. Uit de resultaten kwam naar voren dat jongeren moeite hebben om informatie te vinden over onderwerpen die hen aangaan. Maar ook dat velen niet weten waar ze terecht kunnen voor hulp en dat de informatie te versnipperd wordt aangeboden. Daarnaast zoeken jongeren naar manieren om met leeftijdsgenoten in contact te komen, online of fysiek.

Digitaal Jongeren Centrum
Deze resultaten zijn de aanleiding geweest voor gemeente Hollands Kroon en L!NK Jongerenwerk om iets te ontwikkelen waarbij deze informatie wel makkelijk te vinden is en die aansluit op hun wensen. Jongeren zijn daarbij vaak online te vinden. Dit is de gedachte achter het idee voor een Digitaal Jongeren Centrum.  Ze kunnen ook meepraten via de chat of meedoen met een online activiteit. Het DJC is een verzamelplaats voor informatie van verschillende partijen, niet alleen informatie vanuit de gemeente.

Activiteiten
Buurthuizen, sportclubs of andere initiatiefnemers die een activiteit (online of fysiek) organiseren voor jongeren tussen de 10 en 21 jaar kunnen dit ook toevoegen aan de activiteitenkalender op het DJC. Het DJC linkt dan door naar de desbetreffende website of social media pagina. Zo kunnen jongeren heel makkelijk zien wat er allemaal te doen is in de buurt. Wilt u uw activiteit ook graag op de activiteitenkalender van het DJC terugzien? Stuur dan een mail naar katy@linkprojecten.nl.

Verdere ontwikkeling
Het DJC is een platform dat continu in ontwikkeling is. We nodigen jongeren dan ook van harte uit om mee te denken over wat zij graag nog meer op het DJC willen zien. Ideeën kunnen via de chat of WhatsApp naar L!NK gestuurd worden. De gegevens zijn te vinden op het platform.
Dus kijk op www.djc-hollandskroon.nl en Join the Fun!

Laat meer zien
Back to top button