GemeentenieuwsHollands KroonNieuws

Snoeiafval gratis inleveren

HOLLANDS KROON – Het voorjaar komt er aan. Voor veel mensen aanleiding om de tuin weer zomerproof te maken. Wist je dat snoeiafval uit de tuin verwerkt kan worden tot compost en groen gas? Daarom is het belangrijk om dit apart in te leveren. HVC rijdt in april en mei weer een aantal speciale ‘snoeiroutes’ in de gemeente Hollands Kroon waarbij ze snoeiafval bij inwoners thuis ophalen. Hiervoor kan via de HVC app of online een afspraak gemaakt worden.

Aanmelden voor de snoeiroute van HVC
HVC rijdt op 4 april, 19 april, 3 mei en 24 mei een snoeiroute in Hollands Kroon. Inwoners die hun snoeiafval thuis op willen laten halen, maken eenvoudig een afspraak via de grof afval module in de HVC-app (‘ik wil grof afval laten op halen’) of via hvcgroep.nl/grofafval. Hiervoor zijn per datum 50 plekken beschikbaar. Nadat de afspraak is gemaakt, kunnen inwoners het snoeiafval op de afgesproken dag klaarleggen, op de plaats waar normaal de afvalbakken worden neergezet op een ophaaldag.

Voorwaarden
Een voorwaarde is dat het snoeiafval tilbaar en gebundeld wordt aangeboden. Een bos mag maximaal 1,5 meter lang zijn en niet meer dan 25 kilo wegen. Boomstronken en boomstammen kunnen helaas niet aangeboden worden. Inwoners zijn het hele jaar welkom om hun (grof) tuinafval in te leveren bij het afvalbrengstation. Dat kan bij afvalbrengstation Middenmeer aan de Koggenrandweg 1 of bij afvalbrengstation Hoorn aan De Factorij 29a. Bij afvalbrengstation Hoorn kan je met jouw snoeiafval zelfs ’s avonds en op zondag terecht bij het onbemande afvalbrengstation.

Laat meer zien
Back to top button