GemeentenieuwsNieuwsPolitiek

Gemeenteraad Hollands Kroon op zoek naar ideeën van inwoners tijdens ideeënmarkt

HOLLANDS KROON – Heeft u een idee om Hollands Kroon veiliger, leuker, socialer of beter te maken? Vertel het een raadslid tijdens de ideeënmarkt op 5 juli en mogelijk wordt uw idee uitgevoerd. Voorbeelden van ideeën zijn: een voorziening voor uw sportvereniging, activiteiten of voorzieningen voor jongeren, aanleggen van een park, het plaatsen van een kunstwerk, ondersteuning voor culturele activiteiten of misschien een financiële bijdrage voor een buurtproject.

Hoe gaat het in z’n werk?

  1. Meld uw idee vóór 7 juni aan via gemeenteraad.hollandskroon.nl/ideeenmarkt
  2. U ontvangt mail met meer informatie.
  3. U komt naar de ideeënmarkt en vertelt over uw idee aan de raadsleden waarmee u in gesprek raakt.
  4. Als één of meer raadsleden uw idee steunt, schrijven zij zich in op dit idee.
  5. Samen schrijft u een zogenaamde motie. Dit is een instrument van de gemeenteraad. Hierin wordt een wens, verzoek of opdracht beschreven (meestal) aan het college.
  6. De motie wordt ingediend door één of meer raadsleden of fracties tijdens de eerstvolgende raadsvergadering.
  7. Als een meerderheid van de raadsleden instemt met deze motie, wordt uw idee uitgevoerd.

Succes in andere gemeenten
De ideeënmarkt is niet door Hollands Kroon zelf bedacht. In andere gemeenten wordt het gehouden onder de naam motiemarkt. Bijvoorbeeld in gemeente Lelystad. Hier zijn al meer dan 100 ideeën uitgevoerd. Het is een kijkje waard om op hun website, of die van andere gemeente, inspiratie op te doen voor mooie onderwerpen. Ga voor inspiratie naar gemeenteraad.hollandskroon.nl/ideeenmarkt.

Rouleren door de gemeente
De eerste ideeënmarkt wordt gehouden in de raadzaal aan De Verwachting 1 in Anna Paulowna. Daarna wordt de ideeënmarkt elk kwartaal op een andere plek in de gemeente georganiseerd. De raadsleden komen hiervoor dus ook bij u in de buurt langs.

Inschrijven en informatie

Heeft u een goed idee en wilt u dit tijdens de ideeënmarkt aan één of meerdere raadsleden vertellen? Meld u dan aan via gemeenteraad.hollandskroon.nl/ideeenmarkt. Bij vragen, neem dan contact op via griffie@hollandskroon.nl.

Laat meer zien
Back to top button