Er op uitNatuurNieuwsWieringermeer

Nachtegalen excursie op 6 mei

WIERINGERMEER – Op vrijdag 6 mei organiseert natuurvereniging Wierhaven onder leiding van Otto de Vries een nachtegalenwandeling in het Robbenoordbos.

De Nachtegaal; de koning der zangvogels. Iedereen kent de naam Nachtegaal wel, en terecht. Zodra de meeste soorten stoppen met zingen gooit de Nachtegaal er nog een paar flinke strofes uit! In het Robbenoordbos zijn een aantal plekken waar deze soort jaarlijks te horen is.

De wandeling zal in het teken staan van de nachtegaal en wie weet wat we allemaal nog meer tegenkomen. U zult versteld staan van het volume dat deze kleine zangvogeltjes kunnen produceren.

De start is om 20.00 uur aan bij de ingang van het Robbenoordbos op de kruising Hippolytushoeverweg en Den Oeverseweg in Slootdorp. Rond 21:30 uur verwachten men weer terug te zijn op deze locatie. De kosten voor deze excursie bedragen € 2,00. Deelname voor leden van Natuurvereniging Wierhaven en kinderen tot 18 is gratis.

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met donderdag 5 mei per e-mail aanmelden bij educatie@wierhaven.nl, onder vermelding van je naam en telefoonnummer. Maximaal 15 deelnemers.

Laat meer zien
Back to top button