GemeentenieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Aannemer verbouwing gemeentehuis in Anna Paulowna bekend

Foto: Hollands Kroon
Foto: Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – Aannemersbedrijf A. Tuin B.V. uit Den Helder gaat De Ontmoeting in Anna Paulowna verbouwen. De voorlopige gunning is aan dit bedrijf gedaan.

De aannemer gaat vanaf eind juli aan de slag om in februari 2017 een nieuw gezondheidscentrum, bestuurscentrum (voor het college en de raad) met multifunctionele ruimte (voor onder andere raadsvergaderingen) op te leveren. Dit is fase 1 van het project. Voor de verbouwing van het scholengedeelte (fase 2) volgt na de zomervakantie een nieuwe aanbesteding.

Verbouwing Burgemeester Mijnlieffstraat 1 Anna Paulowna
De Burgemeester Mijnlieffstraat 1 in Anna Paulowna, dat het nieuwe onderkomen voor alle ambtenaren gaat worden vanaf februari 2017, wordt ook verbouwd. Deze klus is voorlopig gegund aan bouwbedrijf Kesselaar & Zoon uit Alkmaar.

Waarom deze verbouwing?
Een deel van het Multifunctionele gebouw De Ontmoeting in Anna Paulowna staat op dit moment leeg. Deze ruimten hebben we verhuurd, want op die manier staan er inkomsten tegenover de lasten die we nu nog hebben van de leegstand. In de nieuwe Ontmoeting komen de volgende partijen: een gezondheidscentrum met onder andere een apotheek, drie huisartsen en de GGD, drie scholen (obs De Meerpaal komt erbij), Kappio kinderopvang, een servicecentrum van stichting Surplus, Kopwerk, politie aangifte loket en een gedeelte voor het college en de raad van Hollands Kroon. Naast dat dit een besparing oplevert, krijgt De Ontmoeting opnieuw de multifunctionele invulling die het verdient. Omdat De Ontmoeting een andere invulling krijgt, worden alle medewerkers gehuisvest in het pand aan de Burgemeester Mijnlieffstraat 1 in Anna Paulowna. Een verbouwing in beide gebouwen in daarvoor noodzakelijk. De gemeenteraad heeft op 24 september ingestemd met de plannen.

 

Laat meer zien
Back to top button