NieuwsRegionaal nieuws

Acties op komst over leerlingenvervoer

fnvSCHAGEN – FNV Taxi en de 68 taxichauffeurs die in tijdelijke dienst van Willemsen de Koning (WDK) het leerlingenvervoer in de Noordkop verzorgen, kondigen stiptheidsacties aan voor behoud van hun werkgelegenheid. Wanneer, hoe en waar, dat is nog geheim.
Ook dreigt FNV Taxi nog altijd met een kort geding tegen gemeente Schagen, WDK en Noot Touringcar BV uit Ede. Noot neemt het vervoer per 1 augustus voor drie jaar over. De chauffeurs die eerst voor het failliete Klomp Groepsvervoer werkten, willen bij WDK dezelfde arbeidsvoorwaarden als bij Klomp. Alleen dan is Noot straks ook wettelijkverplicht die ook respecteren en 75% personeel over te nemen.
Na alle ellende van Klomp zijn de chauffeurs het goed zat; acties dreigen en de chauffeurs willen graag alle partijen ter verantwoording roepen. De gemeente kan dwingende afspraken maken met de opvolgend vervoerder en WDK moet de contracten aanpassen. Als men dit niet, zal de FNV alle mogelijke middelen inzetten om de rechten van deze chauffeurs veilig te stellen.

 

Laat meer zien
Back to top button