NieuwsRegionaal nieuws

Afsluitdijk Open

Logo-Afsluitdijk-Open_actionpartner_v3DEN OEVER – De Afsluitdijk Open is een hardloopevenement tussen 2:00 en 12:00 uur over de Afsluitdijk. Tijdens de Afsluitdijk Open op zondag 4 september loopt een lang lint van hardlopers bij het opkomen van de zon over het internationale Icoon Afsluitdijk. Met de Afsluitdijk Open wordt een nieuwe afstand in het hardlopen geïntroduceerd.

Deelnemers kunnen een hele (32 km), halve (16 km) of kwart (8 km) Afsluitdijk toevoegen aan hun hardloop bucketlist. Geïnspireerd op de autoloze zondagen in de jaren ‘70 en de unieke ervaring van het Hollands licht op de dijk, wordt de dijk eenmalig teruggegeven aan de mens. Deelnemers en organisatie dragen een steentje bij aan de toekomst via een afdracht aan de Trombosestichting, tevens initiatiefnemer, en Spieren voor Spieren.
Op vier locaties kan het publiek de renners aanmoedigen: bij Den Oever, Breezanddijk, Kornwerderzand en Zurich.

Afsluitdijk Open is onderdeel van project Icoon Afsluitdijk, een kunstproject van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde die in opdracht van Rijk en regio een bijdrage levert aan de belevingswaarde van de Afsluitdijk.

Inschrijven kan op registration.mylaps.com. Er is een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar. Meer informatie op www.afsluitdijk-open.nl.

Laat meer zien
Back to top button