Er op uitNieuwsRegionaal nieuws

De Vikingdagen in Den Oever

vikingdagen-den-oeverDEN OEVER – Bij het Viking Informatiecentrum in Den Oever worden jaarlijks Vikingdagen georganiseerd. Dit jaar worden deze dagen op 3 en 4 september gehouden, van 12.00 tot 17.00 uur. In de tijd van computers, tablets en I-phones, is het niet voor te stellen hoe het leven er  omstreeks de jaren 850-1050 aan toe ging. In die tijd woonden er Friezen en Franken op Wieringen. Vandaar dat er dit jaar ook enkele Franken aanwezig zullen zijn. Is te hopen dat zij zich ten opzichte van elkaar vredelievend gedragen.

Er is van alles te zien en te beleven, zoals o.a. vechtdemonstraties, boogschieten, brons gieten, smeden, koken en vilten, kortom het uitbeelden van het dagelijks leven van de Vikingen. Dit jaar zal de bekende verhalenverteller “Donderelf” op zondag zijn opwachting maken en enkele Vikingsages voordragen. De entree is gratis (al is een vrijwillige bijdrage in de kosten welkom). Ook een bezoek aan het Informatiecentrum is deze dagen gratis.

 

In het Informatiecentrum “Vikingen op Wieringen” worden de verhalen achter de opzienbare vondsten verteld aan de hand van veelal originele voorwerpen uit de Vikingtijd.
De festiviteiten zijn bij het VIC aan de Havenweg 1 in Den Oever.

 

Laat meer zien
Back to top button