NieuwsPolitiekRegionaal nieuws

Gemeenteraad Hollands Kroon neemt afscheid van PvdA’er Fijko van der Laan

Een bijdrage van Theo Moras

Foto: Theo Moras
Foto: Theo Moras

HOLLANDS KROON – De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft afscheid genomen van raadslid Fijko van der Laan, factievoorzitter van de PvdA. Paul Medema is geïnstalleerd als zijn opvolger.

Van der Laan kreeg alle lof toegezwaaid voor de wijze waarop hij al die jaren de gemeenschap had gediend als wethouder en als raadslid van de gemeenten Anna Paulowna en Hollands Kroon. Na de toespraak en de bloemen van burgemeester Nawijn sprak van der Laan in zijn afscheidsspeech zijn dank uit aan een ieder waarmee hij altijd bijzonder prettig had mogen samenwerken al die jaren dat hij zich met de politiek had beziggehouden. Het moge ook duidelijk zijn dat hier ook door sommige inwoners uit de beide gemeenten een andere mening over is toegedaan, maar dat brengen dergelijke functies nu eenmaal met zich mee.

Fijko van der Laan geeft het stokje over aan de veel jongere Paul Medema. Silvia Buczynski neemt het fractievoorzitterschap op zich. Na het installeren en het afleggen van de eed kreeg ook het nieuwe raadslid bloemen overhandigd. Na het sluiten van de vergadering was er gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen en de de nieuwkomer te feliciteren.

Laat meer zien
Back to top button