Er op uitExpositiesNieuwsWieringermeer

De ware kerstgedachte in de Cultuurschuur

Foto: De Cultuurschuur
Foto: De Cultuurschuur

WIERINGERWERF – Bij de expositie van de ongeveer 75 kerststallen van allerlei plekjes op deze aarde in alle soorten en maten werd er deze week zomaar nog één toegevoegd die de kerstgedachte op een prachtige manier tot uitdrukking brengt: de beginners-kerststal van Rennie Okkema, waarvan Rennie vond dat deze in de verzameling niet mocht ontbreken.

Bij de eerste Sinterklaas die hun katholieke schoonzoon bij het protestantse gezin kwam doorbrengen vond deze dat toch ook in dit gezin een kerststal niet mocht ontbreken en hij maakte voor zijn schoonmoeder een mooi Sinterklaas-gedicht en liet dat vergezellen van een beginners-kerststal-voor-gereformeerden. Inmiddels is de vriend van dochter al meer dan 20 jaar de schoonzoon des huizes en geeft het jaarlijkse plaatsen van de kerststal bij iedereen een mooi gevoel……..  de ware kerstgedachte.

De kerststallen zijn nog te zien tot eind van het jaar, op Tweede Kerstdag maakt de Cultuurschuur het extra gezellig met een glaasje en een hapje van het huis, iedereen is dan (nog meer dan anders) welkom bij het expositie-team om samen nog even de Kerstsfeer in de Cultuurschuur te proeven.

Laat meer zien
Back to top button