Er op uitNieuwsRegionaal nieuws

Gewoon gezellig genieten op Boerenlandfair Westerland

'Boerenlandfair Westerland'
‘Boerenlandfair Westerland’

WESTERLAND – Onder het motto ‘Gewoon Gezellig Genieten’ vindt op zondag 19 juni weer de Boerenlandfair Westerland plaats.

Naast bijna honderd stands met landelijke producten, brocante, antiek en curiosa, culinaire hoogtepunten en leuke demonstraties en muziek, houdt de boerenlandfair ook weer een ouderwets lekkere taartenbakwedstrijd en kunnen bezoekers van de fair genieten van verschillende demonstraties.
De boerenlandfair biedt haar bezoekers zoals altijd een gevarieerd programma gedurende de dag, met onder meer demonstraties door een hoefsmid, manden vlechten, beeldhouwen, bloemschikken en optredens van Harmonie-orkest Apollo en De Dorpsmuzikanten. Hoogtepunten zijn de klederdrachtshows door Eilandmuseum Jan Lont en demonstraties van de Dameszadelclub Fleurop uit Friesland. De amazones van Fleurop presenteren zich in prachtige kostuums en rijden op volbloed Friese paarden. Gedurende de dag is er in de nabij gelegen Nicolaaskerk tevens een expositie en kunnen bezoekers genieten van heerlijke zelfgebakken taart met koffie en thee in de traditionele theetent.

Na het succes van voorgaande jaren wordt ook dit jaar weer een ouderwets lekkere taartenbakwedstrijd gehouden. Dit jaar staat deze wedstrijd in het teken van appeltaart en strijden de volwassen deelnemers om de titel ‘Lekkerste appeltaart van Noord-Holland’. Daarnaast is er een jeugdcategorie voor deelnemers tot 14 jaar. Zij mogen bakken wat ze zelf lekker en leuk vinden. Wie wil deelnemen aan deze wedstrijd kan zich nog aanmelden via het inschrijfformulier dat te vinden is op de site van de fair: www.boerenlandfair.nl. Zoals altijd zullen de baksels worden beoordeeld door een vakkundige jury van lekkerbekken.

Entree
Dit jaar wordt voor het eerst in de geschiedenis van de Boerenlandfair entree geheven. Bezoekers van 15 jaar en ouder betalen € 2,00 per persoon toegang. Parkeren is en blijft gratis. Het bestuur van de fair probeert op deze manier meer inkomsten te genereren voor de Wieringer verenigingen, waar traditiegetrouw de opbrengsten van de Boerenlandfair en het daaraan verbonden Dorpsfeest naartoe gaan. ‘De verenigingen hebben die inkomsten harder nodig dan ooit’, zegt Anne-Louise Pol van de fair. ‘Zij hebben de afgelopen jaren te maken gekregen met subsidies waar flink in werd gesneden of ze krijgen zelfs helemaal geen subsidie meer. De lokale overheid verwacht, dat verenigingen zichzelf financieel kunnen bedruipen. Maar soms is dat niet of nauwelijks op te brengen voor een vereniging. En dan zijn extra inkomsten meer dan welkom.’ Ze is zich ervan bewust, dat het heffen van entree een maatregel is die eigenlijk niet goed past bij de feestelijke stemming, die altijd heerst rondom de Boerenlandfair. ‘Maar’, verzekert ze, ‘de volledige opbrengst van de entreegelden gaat naar de Wieringer verenigingen. En daar doen we het voor.’

Live muziek ter afsluiting
De Boerenlandfair Westerland vindt plaats op zondag 19 juni van 11:00 tot 16:30 uur. De entree bedraagt € 2,00 p.p., kinderen tot 15 jaar gratis en parkeren is ook gratis. Meer informatie over de fair, de taartenbakwedstrijd en het volledige programma zijn te vinden op de website van de fair, www.boerenlandfair.nl. Na afloop van de fair vindt in de grote tent aansluitend (vanaf ongeveer 17:30 uur) een optreden plaats van de populaire coverband ‘That’s for U’. De toegang tot dit optreden is gratis en vormt de afsluiting van een gezellig Dorpsfeest-weekend.

Laat meer zien
Back to top button