NieuwsRegionaal nieuws

Nieuwjaarsreceptie VZV goed bezocht

Een bijdrage van Theo Moras

‘T VELD – Voor de wedstrijden die voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie werden gespeeld was redelijke belangstelling. VZV voetbal dat momenteel de lijst aanvoert in de vijfde Klasse A speelde een aantrekkelijke wedstrijd tegen de ‘oudjes van voorheen’.

Het huidige eerst elftal wist maar net met een 1 – 0 overwinning de wedstrijd naar zich toe te trekken. In Sporthal ‘t Zijveld speelde de Heren 1 tegen de oudgedienden een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Beide teams lieten de toeschouwers genieten van een mooie pot handbal waar pas in de tweede helft bij de stand 16 – 16 de jonkies enige afstand wisten te nemen.

Prachtige doelpunten over en weer waarbij de oudjes lieten zien dat ze het spelletje nog lang niet verleerd waren, maar naar het einde van de wedstrijd toch conditioneel een veer moesten laten. Het huidige eerste team die voor deze gelegenheid gecoacht werd door VZV voorzitter Geert Hageman wist in de slotfase de wedstrijd met ruim verschil winnend af te sluiten.

Hierna volgde de nieuwjaarsreceptie die zoals gebruikelijk gezamenlijk gehouden wordt en steevast kan rekenen op een volle kantine. Bij deze receptie had de organisatie van de Zijdewinderkermis voor enkele genomineerden een welkome financiële verrassing in petto. Het is sinds het hele kermis gebeuren door het Kermiscomité met honderden vrijwilligers zelf noodgedwongen in handen is genomen, het streven om het restant van de horecaopbrengst ten goede te laten komen aan verenigingen of instanties die krap bij kas zitten of voor behoorlijke investeringen komen te staan.

Er werd deze keer voor gekozen om het onder grote publieke belangstelling te overhandigen, omdat er ontzettend veel personen op wat voor manier dan ook hun steentje hebben bijgedragen. Het was gepland om het zaterdagavond tijdens de rust van de handbalwedstrijd Dames 1 tegen V & L voor een bomvolle Sporthal ‘t Zijveld “officieel” te overhandigen. Omdat deze wedstrijd door onvoorziene weersomstandigheden werd afgelast was de nieuwjaarsreceptie een geweldig alternatief, in de volle kantine op Sportpark de Kogge. De cheques werden onder applaus uitgereikt door Thomas Droog de voorzitter van het succesvolle Zijdewinderkermiscomité.

Er waren drie genomineerden die hiervoor deze keer in aanmerking kwamen:

De EHBO ‘t Veld/Zijdewind – Waarland, een cheque voor de aanschaf van bodywarmers, en een cursus EHBD voor 12 leden (Eerste Hulp Bij Drugsgebruik wat helaas nodig is tegenwoordig.

 

Natuurzwembad ‘t Petje, een cheque voor o.a. nieuw schoon zand en het opknappen van de badhokjes.
En als derde en laatste VZV handbal, een cheque met een behoorlijke bijdrage voor de verbetering trainingsfaciliteiten waaronder krachthonktoestellen en andere benodigdheden. 

 

Laat meer zien
Back to top button