Er op uitNieuwsRegionaal nieuwsVerenigingsnieuws

Ouwe Joekeldag bij Motorclub MIOS

Ouwe_Joekeldag 2016ANNA PAULOWNA – Bij Motorclub MIOS staat op zondag 3 juli de 7e Ouwe Joekeldag op de agenda. Het is onderhand en vast gegeven geworden dat in de eerste helft van juli veel klassieke motoren zich rond het clubhuis van MC MIOS aan het Zoutpad verzamelen.

Het is in hoofdzaak een dag waar de liefhebbers van klassieke motoren gezellig met elkaar over hun hobby kunnen praten. Deze mensen spreken dezelfde taal en hebben ook gemeenschappelijke gevoelens voor de Ouwe Joekels. Meestal hebben deze mensen ook nog wel een moderne motor thuis staan die ze gebruiken voor weekenden en vakantietochten. Maar het sleutelen en in goede conditie brengen en houden van een klassieke motor kan zo veel plezier en voldoening geven. Naast deze inspanningen geeft een ritje dan een vorstelijke beloning en een heerlijke ontspanning. Het gaat bij deze motoren niet meer om het aantal cc’s of de snelheid, maar om het genieten met een snelheid die daar bij past.

Komt er iemand met een moderne motor die echt heel bijzonder is, die krijgt ook een plekje tussen de Ouwe Joekels. Ook motoren die zelf gebouwd of helemaal verbouwde zijn welkom. Er is geen vast omlijnd programma en een ieder is vrij om te komen en te gaan.

Vanaf 10:30 uur worden de motoren van voor 1988 opgesteld op het tegelplateau voor het MIOS clubhuis. Bij aankomst wordt een foto van de berijder(ster) op zijn of haar motor gemaakt en later op de site van MC MIOS geplaatst. Om 14:00 uur een ritje van ongeveer 50 kilometer gepland in de omgeving. Dit gebeurt met een voorrijder, die de snelheid aanpast aan de langzaamste motor. Mocht door omstandigheden iemand de weg zijn kwijtgeraakt, dan zorgt de laatste motorrijder er voor dat men weer op de goede weg komt naar het clubhuis.

In het clubhuis van MC MIOS kan men rustig iets nuttigen in de vorm van een snack en er zijn diverse soorten drankjes te verkrijgen. Uiteraard zijn belangstellende bezoekers met moderne motoren ook welkom, zij kunnen hun motoren op het naastgelegen parkeerterrein kwijt.

Rond 17:00 uur zullen de laatste bezoekers wel weer met hun klassiekers op weg naar huis zijn gegaan.

 

Laat meer zien
Back to top button