NieuwsRegionaal nieuws

Punten in handbalthriller voor collectief sterk VZV

Een bijdrage van Theo Moras

‘Britt Steegers topscorer met acht kei-harde treffers’ – Foto’s: Patrick Hogervorst

‘T VELD – Maedilon/VZV heeft een verdiende zwaarbevochten overwinning behaald tegen Borhave. VZV dat de uitwedstrijd tegen Borhave met klein verschil had verloren wist nu de wedstrijd met hetzelfde verschil en de zelfde uitslag te winnen 24-22. Borhave kwam in de beginfase net als tegen V&L donderdagavond het beste uit de startblokken en kwam na een afgeslagen aanval van de thuisploeg na 1 minuut op voorsprong.

Britt Stegers ronde de volgende aanval van VZV af met een knap onhoudbaar schot in de kruising 1-1. Maedilon/VZV blijkt steeds moeite te hebben om op gang te komen al ging het er in deze wedstrijd veel fysieker aan toe. Verdedigend stonden beide ploegen goed en staken de keepsters van beide teams in een uitstekende vorm waardoor er moeilijk gescoord kon worden. Borhave scoorde 1-2 waarna Lotte Prak de stand weer gelijk trok 2-2.

Vervolgens kwam Borhave zelfs op een voorsprong van driedoelpunten 2-5 en scoorde Lotte Prak de 3-5. De uitstekend keepende Amber Zomerdijk wist met een behoorlijk aantal geweldige reddingen VZV in het spoor van hun fysiek sterke tegenstander te houden. VZV kreeg steeds meer vat op het spel van Borhave en kwam door twee doelpunten van de sterk spelende Britt Segers, een benutte strafworp van Joyce Hillen en een gemeen onderhandsschot van Jane Kramer na ruim 20 minuten op gelijke hoogte 7-7. Linsey Perre bracht VZV in de 23 ste minuut voor het eerst op voorsprong 8-7 en scoorde Lotte Prak 9-7 .

De 2 doelpunten verschil bleef tot het rustsignaal intact door doelpunten van Lisanne Kolken en een fantastische goal van Linsey Perre die zwaar gehinderd om haar as draaide en af ronde. En belande er nog een mooi bekeken schot van Joyce Hillen net na fluit tegen het net. De ruststand was 11-9.

In de tweede helft was VZV gedurende lange tijd de bovenliggende partij na 5 min. was het verschil door doelpunten van Britt Stegers die 8 doelpunten voor haar rekening zo nemen Joyce Hillen en twee benutte strafworpen door Selina Bruin en Joyce Hillen 4 doelpunten 15-11. Binnen 5 min. had het team van Trainer/Coach Rik Philips de stand echter alweer gelijk getrokken en leek de wedstrijd te kantelen maar het was Linsey Perre die VZV in dezelfde tiende minuut weer op voorsprong zette, en Joyce Hillen haar vierde strafworp benutte 17-15.

Borhave gaf zich niet gewonnen en gooide er nog een tandje bovenop, maar ook fysiek waardoor VZV zich daar ook tegen moest proberen te verzetten. Na zestiende minuut kwam Borhave zelfs weer op 17-18 voorsprong en wist de supersnelle Lisanne Kolken uit een razendsnelle break de stand weer gelijk te trekken 18-18. Het werd met nog 10 minuten te spelen 18-19 voor Borhave waarna Britt Stegers liet zien over wat voor uitzonderlijke klasse zij beschikt.

Bij VZV nam Monigue de Wit de plaats onder de lat over van de uitblinkende Amber Zomerdijk, ook zij wist zich te onderscheiden met enkele fantastische reddingen, waaruit Lisanne Kolken nog een keer uit een razendsnelle break de Borhave keepster wist te verschalken. In die laatste enerverende 10 minuten was de spanning te snijden en moest de ook nu weer ijzersterk spelende Linsy Perre haar derde twee minuten staf moest incasseren en de laatste 5 minuten op de tribune plaats moest nemen. Britt Stegers wist de, overigens ook de hele wedstrijd bijzonder goed op dreef zijnde, Borhave keepster nog vier keer het nakijken te geven met onhoudbare kogel harde pegels.

Lotte Prak nam de laatste treffer voor haar rekening nadat Monique de Wit op miraculeuze wijze een inzet van Borhave wist te pareren wat de gelijkmaker zou hebben betekend maar hiermee de zwaar bevochte overwinning veiligstelde. Eindstand: 24-22.


Doelpunten:

Britt Stegers 8
Lotte prak 4
Joyce Hillen 4
Linsey Perre 3
Lisanne Kolken 3
Selina Bruin 1
Jane kramer 1

Zaterdagavond 28 januari speelt Maedilon/VZV de uitwedstrijd tegen titelkandidaat Succes Schoonmaak/VOC om 19.30 uur in Sporthal Elzenhagen in Amsterdam. Supporters kunnen weer met de door Van Diepen en Triflor mede mogelijk gemaakte bus mee naar deze uitwedstrijd opgeven bij rvdvries@gmail.com of 06-577 039 06.

Laat meer zien
Back to top button