NieuwsRegionaal nieuws

Renovatiewerkzaamheden aan de Afsluitdijk

'De afsluitdijk in vroegere tijden met de benzinepomp onder het goedkeurende oog van Ir. Lely ' - Foto: Fotoarchief Bügel
‘De afsluitdijk in vroegere tijden met de benzinepomp onder het goedkeurende oog van Ir. Lely ‘ – Foto: Fotoarchief Bügel

WIERINGERWERF – Rijkswaterstaat organiseert op donderdag 14 juli een inloopavond over de renovatiewerkzaamheden aan en rond het Stevinsluizencomplex in Den Oever. De avond is tussen 19:30 en 21:30 uur bij Van der Valk, Terpstraat 49. Iedereen is van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Uitvoering onderhoudswerkzaamheden

De renovatie van het Stevincomplex duurt 6 weken. Het gaat om renovatie en onderhoud waarbij Rijkswaterstaat meerdere zaken tegelijk aanpakt. Naast het vervangen van het besturingssysteem vernieuwen we de remming- en geleidewerken om de scheepvaart veilig te kunnen blijven faciliteren Dit werk wordt gedurende geheel 2016 uitgevoerd. Dit gebeurt zowel aan het Lorentz- als aan het Stevinsluizencomplex.

Stremming scheepvaart
Rijkswaterstaat werkt vanaf 5 september 2016 tot naar verwachting 16 oktober 2016 aan de vervanging van het besturing- en bedieningssysteem van het Stevinsluizencomplex. De vervanging van het bedieningssysteem is nodig om deze in de toekomst veilig te kunnen blijven gebruiken en moet minder storingen opleveren. De bruggen en sluizen kunnen op het moment dat gewerkt wordt aan het besturingssysteem, niet gebruikt worden. Dit betekent dat deze periode geen scheepvaart mogelijk is op het Stevincomplex. Tijdens de stremming bij het Stevincomplex is het Lorentzcomplex, aan de Friesland kant, beschikbaar voor scheepvaart. De scheepvaart houdt dus altijd de mogelijkheid om de Afsluitdijk te passeren, maar moet rekening houden met een langere vaar-/wachttijd.

In augustus 2016 is voor voorbereidende werkzaamheden stremming voor het scheepvaartverkeer bij het Stevinsluizencomplex. In de nacht van 23 augustus 2016 op 24 augustus 2016 is het scheepvaartverkeer gestremd van 22:00 tot 6:00 uur. In de nacht van 24 augustus 2016 op 25 augustus 2016 van 22.00 tot 6:00 uur.

Hinder wegverkeer
Tijdens de werkzaamheden aan het sluizencomplex is op de A7 naar verwachting in week 38, 39 en 40 (vrijdag 23 september 2016 t/m maandag 3 oktober) sprake van een afzetting. Gedurende deze week wordt het verkeer over 1 brug geleid en is één rijstrook in elke richting beschikbaar. Omdat de bruggen niet gedraaid worden voor de scheepvaart, is de overlast voor het wegverkeer die week naar verwachting minimaal: 5-10 minuten.

Laat meer zien
Back to top button