NieuwsRegionaal nieuws

Vernieuwing voor bus transferium Den Oever

DEN OEVER – Het bus transferium in Den Oever wordt vernieuwd. Wethouder Theo Meskers heeft hiervoor een intentieovereenkomst ondertekend. Hij deed dit met de heer P.A. Bos, directeur van K. Dekker bouw & infra uit Warmenhuizen.

Het bus transferium dat er nu is, is in verouderde staat. Het bestaande gebouw en het aanzicht gaan hard achteruit. Daarom is het nodig dat het bus transferium wordt vernieuwd. Hiervoor maakt K. Dekker in nauwe samenwerking met de gemeente een nieuw ontwerp voor het bus transferium.

Blikvanger met historische en lokale kenmerken
Het doel van de vernieuwing is om een blikvanger van de locatie te maken. Een transferium waarin historische en lokale kenmerken terugkomen. Het verharde binnenterrein en het groen op de locatie worden hierin betrokken. Voor de bouw maken we ook gebruik van materialen die over zijn van andere projecten binnen de gemeente. Ook hergebruiken we veel materialen binnen dit project.

Het transferium wordt helemaal toegankelijk gemaakt voor mindervaliden. Hier is een financiële vergoeding van de provincie Noord-Holland voor ontvangen. Het is de bedoeling dat het nieuwe bus transferium rond de zomer van 2022 klaar is. Tijdens de werkzaamheden blijft het transferium voor een deel open.

Laat meer zien
Back to top button