NieuwsRegionaal nieuws

VIDEO: ‘Afsluitdijk symbool van verbinding voor KWF’

Foto: RTVNH - Jurgen van den Bos
Foto: RTVNH – Jurgen van den Bos

DEN OEVER – Duizenden lampionnen hebben afgelopen nacht de Afsluitdijk verlicht. Met het lint van licht vroeg het KWF-kankerbestrijding aandacht voor iedereen die met kanker te maken heeft. De opbrengst van de lampionnen is voor onderzoek naar de ziekte.

Al de hele dag waren vrijwilligers bezig met het plaatsen van ruim zesduizend lampionnen van Den Oever tot aan Friesland. Voor elk lichtje is een donatie gedaan aan het KWF. Eric Nottelman uit Den Helder twijfelde geen moment om mee te doen. Hij verloor in 2005 zijn vrouw toen 37-jarige vrouw Angela, die aan borstkanker leed. Eric bleef achter met twee kinderen.

Eric kreeg bij het monument op de Afsluitdijk een lampion en schreef daarop de naam van zijn overleden vrouw. Het verlies van zijn geliefde valt hem nog altijd zwaar. ‘Zeker met kerst als je met familie zit, zijn het nog moeilijke momenten. Dan denk ik terug aan hoe het was als gezin. Iedere lampion staat voor een herinnering aan iemand die aan kanker is overleden of nu strijd tegen kanker. Het geeft een gevoel dat je er niet alleen voor staat.’

De Afsluitdijk was vanaf vrijdagavond tot vanochtend vroeg verlicht. Eric heeft zijn lampion voor Angela tussen de andere lichtjes gezet. Hij rijdt langs “zodra het goed donker is” om te zien hoe het eruit ziet.


Een reportage van onze mediapartner NH.

En een bijdrage van de NOS.

 

Laat meer zien
Back to top button