NieuwsRegionaal nieuws

Zeer geslaagde Sail Zijdewind 2016

'Boten liggen klaar voor vertrek' - Foto: Theo Moras
‘Boten liggen klaar voor vertrek’ – Foto: Theo Moras

Een bijdrage van Theo Moras.

ZIJDEWIND – Onder ideale weersomstandigheden werd afgelopen zondag Sail Zijdewind 2016 gehouden. Zo’n kleine twintig verschillende bootjes met ruim 120 deelnemers hebben van, het door de ‘Evenementen Commissie Zijdewind’ georganiseerde, spektakel genoten.

Voor half 12 waren de eerste boten al in ‘t Petje aangemeerd en menig deelnemer was aanwezig. Eerst waren er wat problemen met het openen van het slot van de nieuw geplaatste balk ter afsluiting van het Natuurzwembad, daarna verliep alles voor de rest van de dag gesmeerd en op rolletjes.

Koffie en thee met een heerlijk gebakje vonden gretig aftrek. Nadat iedereen was voorzien van deze versnaperingen en Johan Wit de indeling van de dag vanaf de duikplank had uitgelegd gingen de deelnemers in de bootjes. Wie geen bootje had werd over de ruim aanwezige  vaartuigen verdeeld.

Het weer was geweldig en ideaal voor zo’n boottocht, vanuit het zwembad werd er richting De Weel gevaren bij het kanaal rechtsaf langs camping de Luwestek bij Waarland richting ‘t Sluisje. Er werd er door de binnenwateren koers gezet naar het Dirkshornermeertje.
Daar was de eerste en tevens enige stop gepland. Er was gelegenheid om naar een mobiel toilet te gaan en konden de benen worden gestrekt. Op deze plek werden de deelnemer getrakteerd op broodjes paling, makreel of haring die door Jan Bakker en z’n vrouw Bets ter plaatse vers waren gerookt en klaargemaakt om op te eten.

De jeugd vermaakte zich ook uitstekend door lekker te zwermen of op de speelweide te ravotten. Nadat iedereen overal van was voorzien werd de tocht voortgezet richting Zijdewind, langs de kerk van Oudkarspel, de te koop staande molen in de Slootgaard en langs Camping De Rietkraag terug naar het vertrekpunt ‘t Petje waar de barbecues al waren opgestookt. Onder het genot van een drankje en van het heerlijk door Jan de Graaf bereidde vlees te gaan smullen.

Het was reuze gezellig met een muziekje van een disco op de achtergrond, en voor de jeugd stond er een springkussen waar die zich uitstekend op vermaakten. Het was al met al een super gezellige en een tot in de puntjes verzorgde dag waar nog lang over nagepraat zal worden en zeker weer een vervolg zal krijgen. Evenementen Commissie Zijdewind bedankt voor deze ongelofelijk mooie dag!!

Klik hier voor een fotoverslag.

 

 

Laat meer zien
Back to top button