GemeentenieuwsNieuws

Samen op weg naar aardgasvrij

HOLLANDS KROON – Het afgelopen jaar hebben we in Hollands Kroon hard gewerkt aan plannen om alle huizen uiterlijk in 2050 aardgasvrij te krijgen. Veel bewoners hebben meegewerkt. Ze dachten mee over de plannen en deelden hun eigen ervaringen.

Die verhalen laten zien dat verduurzamen niet vanzelf gaat. Daarom zorgen we als gemeente dat iedereen goed advies kan krijgen: over de techniek, maar ook over de kosten. En we vertellen hoe snel je je investering terugverdient. Ons advies: begin met de quick wins. Dat zijn maatregelen die makkelijk uit te voeren zijn en meteen veel effect hebben. Kijk daarna naar grotere maatregelen. Zo breng je stap voor stap je energieverbruik naar beneden.

Dankzij een mooie subsidie kunnen we 2000 energiescans uitdelen. 1000 voor huurders en 1000 voor woningeigenaren. Als je je opgeeft, komt een energieadviseur langs om samen je woning te bekijken. Dat levert je veel kennis op: waar kun je winst halen en hoe pak je het aan. Je kunt ook het Duurzaam Bouwloket inschakelen. Dat kan je helpen als je maatregelen wilt uitvoeren. Ze kijken bijvoorbeeld met alle plezier mee met offertes die je hebt gekregen en verwijzen je naar een betrouwbare installateur of aannemer.

Kijk vooral in de energiebespaarkrant die we hebben laten maken. Die is in Hollands Kroon huis-aan-huis bezorgd. Heb je ‘m gemist, dan kun je de krant downloaden. Kijk daarvoor op onze informatieve site duurzaam.hollandskroon.nl onder ‘groene warmte’. Op die site kun je je ook aanmelden voor de energiescans.

Heb je vragen? Mail duurzaam@hollandskroon.nl. Dan nemen we snel contact op.

Laat meer zien
Back to top button