NiedorpNieuws

Snelheidsmeter beloont goed gedrag in Nieuwe Niedorp

NIEUWE NIEDORP – Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Die stond vanaf dinsdag 9 november aan de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp. De Safety-safe beloonde weggebruikers die zich aan de snelheid hielden door geld in de spaarpot te stoppen. Het totaalbedrag, € 2.330,20 wordt besteed aan een nieuw speeltoestel voor basisschool De Snip.

Het safety-safe project
De Dorpsstraat is een 30-km weg, waar veel weggebruikers te hard rijden. Daarom startte de gemeente Hollands Kroon samen met Provincie Noord-Holland en bewoners en ouders van basisschool De Snip het Safety-safe project.

Hoe werkt de Safety-safe?
Iedere bestuurder die zich aan de snelheidslimiet houdt en langs de snelheidsmeter komt, zorgt ervoor dat er geld in de digitale spaarpot komt. Dit is direct te zien op het bord. De Safety-safe heeft een maand in de Dorpsstraat gestaan. Het gespaarde bedrag is op dinsdag 18 januari bekendgemaakt door wethouder Theo Meskers. In totaal is € 2.330,20 gespaard. Dit bedrag wordt gebruikt voor een nieuw speeltoestel voor basisschool De Snip.

Het werkt!
Wethouder Theo Meskers: “We hebben onderzocht of de Safety-safe een goede manier is om de snelheid naar beneden te brengen binnen Nieuwe Niedorp. Gebleken is dat het werkt! De samenwerking met de bewoners en ouders, samen met het belonen van goed gedrag maakten dit een mooi project. We zijn erg benieuwd naar de resultaten op de lange termijn.”

Laat meer zien
Back to top button