GemeentenieuwsNieuws

Sporten tot 18 jaar mag weer, maar wel onder voorwaarden

HOLLANDS KROON – Vele jonge kinderen, jongeren en vast ook hun ouders en de sportclubs waren blij om het te horen: sporten mag weer, maar dan wel onder voorwaarden. Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar samen buiten sporten onder toezicht van een volwassene. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen dat ook; niet in clubverband, wel onder begeleiding. Ook moet de 1,5 meter afstand van elkaar worden gehouden. Ouders mogen helaas nog niet langs de zijlijn staan en douchen doet iedereen thuis. Net als omkleden, want de kleedkamers en douches zijn gesloten.

Plan van aanpak
Het lijkt misschien gemakkelijk, maar om alles in goede banen te leiden, moesten de sportverenigingen een plan van aanpak indienen. Daarin geven ze aan hoe de begeleiding is geregeld en hoe de oudere jeugd de 1,5 meter maatregel kan naleven. Ze moeten hun activiteit ook registreren. Dit in verband met de veiligheid en het maximum aantal deelnemers. De gemeente heeft al veel plannen gekregen, die worden beoordeelt. Zodra een plan is goedgekeurd, kan er gesport worden. Check in de tussentijd alvast bij je eigen vereniging of club in de buurt wat de stand van zaken is.

Samenwerking met Team sportservice
Hollands Kroon werkt nauw samen met Team Sportservice,  om ook de kinderen te betrekken die geen lid zijn van een vereniging. Zij maakt op basis van onder meer de noodverordening en de geldende richtlijnen van sportbonden een checklist voor de verenigingen.

Spreiding activiteiten
Voor het bijhouden van de activiteiten is een speciaal platform ingericht. Team Sportservice beheert dit en zorgt voor de spreiding van de activiteiten. Denk aan dag, tijd, locatie, leeftijd, leden ten opzichte van niet-leden. Daarnaast stimuleert Team Sportservice dat er ook op plekken waar nu nog geen sportactiviteiten zijn, deze wel gaan ontstaan. Meer informatie op korte termijn op de website van Team Sportservice Schagen/Hollands Kroon.

Laat meer zien
Back to top button