Nieuws

Team Sportservice en TC Middenmeer willen meer ouderen laten tennissen

MIDDENMEER – Jarenlang getennist, nog nooit een bal over het net geslagen of iets daartussenin. Iedereen die het leuk vindt, kan zich aanmelden voor OldStars tennis. De lessen zijn bij Tennisclub Middenmeer en Berend Opdam van Team Sportservice verzorgt ze. De eerste les is woensdag 27 oktober. Doelgroep: ouderen vanaf zestig jaar.

Berend Opdam is naast bewegingsagoog bij Team Sportservice tennisleraar. “Het idee is om in een aantal weken – laten we zeggen drie tot vier – de beginnende oudere die wil tennissen ‘tennis-ready’ te maken, dat hij of zij uiteindelijk zelfstandig kan spelen op beginnersniveau.”

Ook voor mensen die al bekwaam zijn
Maar mensen die al wat bekwamer zijn in het spel kunnen wel degelijk meedoen met deze lessen. “Die geef ik les op een hoger niveau. Ik ga bijvoorbeeld dieper in op de techniek van de verschillende tennisslagen. En daarna hoop ik dat de starters de techniek over kunnen nemen van de iets meer ervaren spelers. Doel is dat iedereen uiteindelijk steeds meer zelfstandig kan spelen”, licht de bewegingsagoog toe.

Zelfstandigheid leren
Het zou mooi zijn als de deelnemers na de tennistraining doorgaan. “Dat probeer ik te stimuleren door ze zelfstandigheid mee te geven zodat ze zelf lessen en misschien wel wedstrijden kunnen organiseren.”

Onderdeel Ouderenfonds
Het programma OldStars is onderdeel van het Nationaal Ouderenfonds. Doel is dat het verenigingsleven een positieve bijdrage levert aan de levenskwaliteit van ouderen. OldStars zet sport in als middel om ouderen te laten bewegen, samen te laten komen en van betekenis te zijn binnen de club.

Aanmelden bij de club
De tennislessen beginnen 27 oktober om 9.30 uur aan de Zuiderzeeweg tegenover nummer 2. Aanmelden kan via tcm.secretaris@gmail.com. Rackets en ballen zijn aanwezig op de club, maar uiteraard staat het deelnemers vrij om een eigen racket mee te brengen.

Wie meer wil weten over OldStars tennis, kan contact opnemen met Berend Opdam via bopdam@teamsportservice.nl of 0224-214774.

Laat meer zien
Back to top button