NieuwsVerenigingsnieuws

Leren zeilen op het Amstelmeer

DE HAUKES – Ook dit jaar mag er weer zeilles gegeven worden bij de Watersport Vereniging Amstelmeer. Jeugd en jong-volwassenen kunnen dus weer lekker trainen en leren zeilen. Natuurlijk is de vraag: mogen ouders naar de trainingen van hun kinderen komen kijken? De vereniging moet voldoen aan de RIVM-regels en de richtlijnen van de veiligheidsregio NHN. Het doel is om ondanks Corona de zeillessen zoveel mogelijk door te laten gaan, maar zonder een grote groep mensen bij elkaar te brengen. Natuurlijk hebben we hulp van de ouders nodig bij het in het water leggen van de boten. Als de boten eenmaal in het water liggen, mogen alleen nog de trainers bij de lessen zijn. Zij helpen de kinderen dus vervolgens met het optuigen van de boten. Voor de sporters geldt omkleden en douchen thuis. De toiletten zijn wel open.

Het nieuwe vaarseizoen nadert al met rasse schreden en velen zijn druk bezig met de voorbereidingen. De Watersportvereniging Amstelmeer afdeling opleidingen heeft de eerste gesprekken voor het lesseizoen er opzitten. De opleiders, allen CWO gecertificeerd, staan klaar om in het voorjaar weer zeilles te gaan geven. CWO staat voor Commissie Watersport Opleidingen en maakt deel uit van het Watersportverbond. Onze instructeurs (enthousiaste jonge vrouwen en mannen) voldoen dus aan de eisen die door de CWO worden gesteld om te mogen lesgeven. Zij werken volgens de nieuwste richtlijnen, waarbij veiligheid voorop staat.

Deelnemers kunnen zich opgeven via de website van de Watersportvereniging Amstelmeer. Naast de praktijk van het zeilen wordt er tijdens de lessen ook aandacht gegeven aan zeiltheorie en leer je een aantal knopen om je boot goed vast te leggen. We leiden dit jaar alleen op voor CWO 1, dat zijn de beginners. De kinderen moeten in bezit zijn van de zwemdiploma’s A en B (veiligheid!) De lessen starten begin mei en worden gegeven op maandag en op vrijdag vanaf 18.30 uur. De laatste les is vóór de zomervakantie. Natuurlijk krijg je vooraf de nodige informatie.

We hebben 10 boten en dat betekent ook 10 leerlingen. Wil je leren zeilen, schrijf je dan in via de Website: www.wvamstelmeer.nl

Laat meer zien
Back to top button