GemeentenieuwsNieuwsWieringermeer

75 bomen verwijderd in Waddenwijk Wieringerwerf

Bomen kappen
Foto: Thinkstock

WIERINGERWERF – Deze winter worden er ongeveer 75 bomen verwijderd in de Waddenwijk in Wieringerwerf. Hiermee wordt gehoor gegeven aan de wens van buurtbewoners. Deze wens is de uitkomst van een enquête die is gehouden in deze wijk. De bomen veroorzaken ernstige overlast zoals luizen (plak), vallende eikels, bladeren en omhoogkomende wortels op stoepen en wegen. Het college ziet dit als een mooie uitkomst van een participatietraject en heeft daarom besloten om de bomen te laten verwijderen.

De afgelopen jaren kreeg de gemeente regelmatig klachten over de bomen in de Waddenwijk. Om goed inzicht te krijgen in de aard en omvang van de klachten is er door de gemeente aan de bewoners van de Waddenwijk gevraagd om een korte enquête in te vullen.

De bewoners van de Waddenwijk konden kiezen uit vier opties:

  1. Er worden geen bomen verwijderd.
  2. Alleen bomen in verharding die ernstige overlast geven worden verwijderd.
  3. Ongeveer de helft van de bomen in de verharding worden verwijderd.
  4. Alle bomen in de verharding worden verwijderd.

Bijna 40 procent van de bewoners in de wijk hebben de enquête ingevuld. De meerderheid hiervan heeft gekozen voor de optie om alleen de bomen in verharding die ernstige overlast geven te verwijderen. Deze optie is vervolgens aan het college voorgelegd, die hiermee akkoord zijn gegaan. De bomen worden deze winter verwijderd en er worden geen nieuwe voor terug geplant. Naast het verwijderen van bomen worden er ook nog diverse bomen gesnoeid.

 

Laat meer zien
Back to top button